Filip Berglund ryktas in

Filip Berglund ryktas in

Örebro Hockey ligger i förhandlingar med Skellefteå-fostrade Filip Berglund rapporterar Svenskafans. Berglund kom upp genom Skellefteås egna led och etablerade sig i SHL innan han värvades vidare till Östergötland.

Där hade backen en skadedrabbad säsong i Linköping innan han drog över till AHL och Bakersfield Condors. Berglund draftades av Edmonton Oilers, men fick aldrig chansen i NHL och det verkar därmed inte heller som att han någonsin kommer att få det.

Säsongen i AHL gick väl sådär med fem assist på 48 matcher. Berglund var en stor talang och dominerade i J20, men poängproduktionen följde inte riktigt med upp i vuxenspelet. Det lossnade en del sista året innan han drog vidare i Sverige.

Ska man likna honom med någon i truppen i dag känns Gustav Backström som den uppenbara som också dominerade i J20, men när han kom upp blev det mer fokus på att bara göra rätt i defensiven.

Med Berglund blir det skrikande uppenbart att det saknas offensiv kapacitet på backsidan. Om Libor Sulak är en realistisk värvning går det kanske att förstå denna värvning, men om man inte har någon som fyller Sulaks eller Nick Eberts skor då kommer Örebro att ha en ruggigt trubbig backlinje.

Det bådar inte överdrivet bra för powerplay som varit direkt uselt under perioder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *