Förlusttrenden fortsätter

Förlusttrenden fortsätter

Örebro Hockey har fortsatta problem. Hur stora beror nog på vem du frågar och vad man tycker är viktigast. Det är inte så att spelet sett direkt klappruttet ut och inte heller har förlustsiffrorna runnit iväg ohemult mycket heller.

I egen zon spelar Örebro ungefär som man förväntar sig att de ska göra. Det finns ett mycket väl inarbetat defensivt spelsätt och det har man inte rubbat på. Örebro kan försvara sig kort och gott och bakom försvaret finns två bra målvakter.

Det är i den sista tredjedelen som det gjorts ändringar och det är där det inte fungerar. Johan Hedberg vill spela en mer kreativ hockey som inte bara innebär att man ska in på mål så snabbt som möjligt. Han vill fortfarande att man ska ta avsluten från nära inpå målet. Det ska vara kvalitativa avslut.

Men det ska vara mindre chansningar, mindre alibiskott och mer puckkontroll i offensiv zon. De ska försöka luckra upp motståndarna för att hitta de bästa avsluten. Det är en omställning för spelarna som under många år spelat en mer direkt hockey där man kört lite mer på chans, där det gärna får vara lite kaos framför kassen och man kan raka in en lös puck.

Det senare var Örebro riktigt bra på. Man var ett av SHL:s målfarligaste lag till och med.

Det är inte så att Örebro helt saknar kreativa spelare, men nu är det ett nytt spel och även om nog de flesta av oss hade hoppats att spelet bara skulle klaffa direkt så har det inte det.

Det sammanfaller tyvärr med att flera viktiga spelare drabbats av såväl skador som sargade självförtroenden. Samtidigt känns det lite som att man saknar ett driv, en desperation, ett pucken-ska-bara-in, men det rimmar tyvärr inte riktigt med den hockey som de vill spela heller.

Det är fint det är bra stämning i truppen som Glenn uttryckte det är matchen, men det är kanske inte det jag vill ha svar på. Inget blir väl heller bättre av att folk slår sönder saker till höger och vänster, men jag saknar något här.

Jag tycker Hedberg är rakryggad och ärlig i sin bedömning av matcherna, och jag förstår att man kan tycka att spelet överlag är bra trots att man förlorar, men när målskyttet inte fungerar borde nog allt fokus ligga på det.

Vi vet att Örebro har bra försvars- och målvaktsspel, kan spela med bra tempo. Det enda vi egentligen vill veta nu är när målen ska komma. Allt annat känns irrelevant just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *