Seger mot Leksand i premiären

Seger mot Leksand i premiären

Örebro tog emot Leksand i Behrn Arena i premiären av NDHL. Örebro Hockey ska ha all heder för hur de snackat upp premiären på sin hemsida och gett spelare och ledare utrymme inför matchen. Det gjorde mig minst sagt glad.

Själva matchen började Örebro bäst. De kändes snabbare och hungrigare än leksingarna, och det ledde också till de första heta chanserna. Det ledde två powerplay i första perioden där man skapa bra chanser, men inget mål kom. Det andra powerplayspelet skulle spilla över i andra perioden.

Ida Nyberg i Leksands kasse fick bekänna färg direkt och pressades ganska ordentligt under perioder. Hon stoppade bland annat ett friläge från Camilla Nilsson och hade lite hjälp av ramverket på det ska sägas. Smilla Eriksson i Örebros kasse hade en lite lugnare resa. Hon behövde bara mota ett skott i första perioden.

Första perioden slutar mållös trots massivt övertag för Örebro, men det skulle lossna i början på andra när Lovisa Samuelsson kunde slå in den lösa pucken lagom som det andra powerplayet hade gått ut.

Spelmässigt såg det likadant ut i andra med Örebro som för spelet helt och hållet och Leksand mest försöker hänga med. Mot mitten av perioden lyckas sedan Linnea Åbyhammar styra in ett närskott från Maja Armborg. Ett mål de hade jobbat ihop till.

Nyberg i Leksandsmålet ska tillskrivas i stort sett allt som gjorde att Örebro inte ledde med 4-5-6 mål istället vid det här tillfället.

Med bara 2-0 på tavlan är det ju lätt att tänka att detta är inte över och segern är inte i hamn än, men Leksand hade totalt sett fått två skott på mål på två perioder så jag vet inte om jag kände någon större oro.

Leksand bytte målvakt inför tredje perioden. Oklart om Nyberg var slutkörd eller om det bara var förutbestämt. In kommer i alla fall Frida Löfving och hon skulle få jobba precis lika mycket som sin föregångare.

Det hade funnits gott om chanser att göra 3-0 fram tills nu, men det skulle dröja en bit in i tredje innan det kom. Malva Lindgren kommer i fart på vänsterkanten, plockar upp pucken och trycker sig in mot mål och lyfter in pucken i första krysset. Riktigt snyggt!

Örebro trycker på för 4-0 och Eriksson får fortsatt en lugn resa i sin målbur. Leksand hade faktiskt fyra skott på mål i tredje perioden och det var väl något av dem som var av lite farligare karaktär, men oavsett om man räddar sex eller 36 skott så känns det nog bra att börja med att hålla nollan.

Matchen slutar alltså 3-0 och det är klasskillnad mellan lagen. Örebro är mycket bättre, men Leksand räddar hedern med bra målvaktsspel och ett ineffektivt powerplay från Örebros sida.

Noterbart är att matchen slutar 0-10 i utvisningsminuter och det är mestadels för att Leksand inte kunde hålla samma tempo som Örebro.

Killar och tjejer på hemmastå ska så klart hyllas! Lite roligt att den överkryssade Leksandsbanderollen får vara med här.

Jag tror klubben att gick miste om en möjlighet att göra detta till en heldag med hockey där man kunde inleda med att se damerna möta Leksand, fyll mellanrummet till herrmatchen med något och avrunda sedan kvällen med att se killarna spela mot Oskarshamn. Varför inte sälja två rundor med käk istället för en? 😉

Jag måste också säga att jag var aningen besviken att bara hitta en robotskriven sammanfattning av matchen på NA.se. Det är ändå premiärmatch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *