Fyra poäng på två matcher

Fyra poäng på två matcher

Malmö 28/9

Malmö har aldrig varit ett bra lag för Örebro. Med ny sportchef, annan laguppbyggnad och lite annorlunda spel kunde man ju hoppas att det skulle ändra på sig, men icke.

Möjligtvis att man kan säga att lagen var spelmässigt jämnare, i första perioden i alla fall, och det var mindre fysiskt spel överlag. Det faktum att matchrapporten från den första perioden är helt blank i fråga om händelser säger både lite och mycket.

Det var en jämn och snäll period med få spelavbrott. Det var långt ifrån den hockey man sett Malmö spela tidigare.

Den andra perioden fortsatte Malmö att mala på medan Örebro tappade sitt spel och det vi fick se var nog den sämsta period de presterat detta år. När Malmö gör 2-1 genom Adam Ollas Mattsson då stod hela Örebro och bara tittade på.

Nu lyckades Örebro att kvittera till 2-2 i powerplay och sedan hålla det matchen ut. De spelade klart bättre i tredje perioden, men sett till matchen är det svårt att argumentera mot ett oavgjort resultat, och att Malmö tog bonuspoängen är bara att acceptera.

Oskarshamn 30/9

SHL:s just nu sämsta lag råkar också vara laget som har fruktansvärt svårt att vinna mot Örebro. Oskarshamn har släppt in väldigt mycket mål såhär långt i SHL, och i all ärlighet var de väl inte jättebra på att hålla tätt förra säsongen.

Det första målet kändes därför aningen symptomatiskt för Oskarshamn. Oliver Eklind trampar in i offensiv zon och slänger iväg ett aningen skymt skott mot mål och det går in. Marek Langhammer i målet borde kanske tagit det även om det var ett bra skott.

När Milton Oscarsson ger Kumla 2-0 i matchen, fint klapp-klapp med Philip Holm, kändes det lite som att Örebro tar nog detta.

Oskarshamn lyckas reducera i powerplay i andra perioden, men Örebro utökar till 3-1 innan perioden tar slut när Jonathan Lekkerimäki dunkar in sitt fjärde mål för säsongen i powerplay.

Det står sig nästan resten av matchen. Viktor Lodin lyckas få in 3-2 bakom en storspelande Jonas Arntzen och sköt sedan i ribban också.

Mycket kom annars att handla om just Lodin som hade flera turer till utvisningsbåset. Om det var han som var övertänd eller om Örebrospelarna som kröp under skinnet på honom låter jag vara osagt, men det kan mycket väl varit en kombination.
Mer än en gång såg man Lodin kolla mot Örebros bås som om någon ropat något till honom.

Fyra poäng ska man vara nöjda med denna vecka. Örebro spelar ingen bländande hockey, men stabilt målvaktsspel och effektivitet framåt gav resultat. Det finns fortfarande mycket som kan bli klart bättre, men det känns idiotiskt att klaga för mycket just nu, även om man är närking.

Det här är en mycket lovande start på säsongen. Det är bara hoppas det fortsätter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *