Abols målskytt igen

Abols målskytt igen

Rodrigo Abols har hoppat in och ut ur Örebro Hockeys laguppställning under denna säsong. Han har inte fått speciellt mycket istid de gånger han spelat och tyvärr har nog även han lidit av ett naggat självförtroende. I BIK Karlskoga har han dock fått massor med förtroende och han har förvaltat det ordentligt.

Abols har skjutit 7 mål och levererat 9 assist på 17 matcher. Han snittar nästan 1 poäng per match med andra ord. Jag tror ingen rimlig människa tror att han ska göra det i SHL också, men nog tycker jag att han visat att han förtjänar en chans i SHL nästa säsong. Problemet är kanske att han slåss med Christopher Mastomäki om en centerroll i och med att Tom Wandell, Joakim Andersson och Tylor Spink inte verkar gå att peta.

Nu är det bara Anderssons kontrakt som går ut till nästa säsong, men Abols är nog inte främmande för att spela på kanten om han får chansen, och nog tycker jag han ska få den chansen. Det är nio kontrakt som går ut på forwardssidan. En av dessa platser borde kunna gå till Abols. Om inget annat tror jag Karlskoga gärna lånar in honom igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *