Inför Örebro – Karlskrona

Inför Örebro – Karlskrona

Visst är det härligt med kvalspel? Tänk om vi inte haft negativt kval i SHL. Hur mycket hade ni brytt er om denna match i så fall? Istället kan ni njuta av saker som ångest, stress, kallsvettningar och magont. Örebro stod för en mer än godkänd insats i lördags mot Färjestad och säkrade tre enormt sköna poäng. Även om Örebro redan var i förarsätet innan matchen tog man kommandot ännu mer nu.

Karlskrona har i teorin fortfarande en lite chans att undvika kval. De måste i så fall vinna ikväll. Annars drar Örebro ifrån för långt och kampen blir mellan Örebro och Mora. Mora är också piskade att ta poäng ikväll. Skulle Örebro vinna vid full tid och Mora kamma noll mot Brynäs då är Örebro i stort sett klara för SHL nästa säsong. Då blir det en målskillnadshistoria i värsta fall och Örebro har 18 mål att gå på.

Inför kvällens match kommer Örebro troligen att ställa upp med samma lag som mot Färjestad. Det är om man ska gå efter värmningen i alla fall. Inga nya skador har uppstått och inga kända sjukdomar.

Karlskrona verkar även de komma med ett liknande lag som senast. Det gäller att se upp för Joel Kellman nu mer än någonsin. Den killen har en sjuk form. Åker Karlskrona ut kan han se fram emot en huggsexa från övriga SHL-lag om hans signatur.

Karlskrona har vunnit tre raka mot Örebro denna säsong. Nu gäller det att vända på steken.

Ståplats har Örebro Hockey reat ut och den är slutsåld. Jag hoppas det blir bra stöd från sittplats också. En seger ikväll skulle innebära ett stort steg mot en säkrad plats nästa år.

Matchen börjar 19.00 och kan man inte ta sig ner är det Cmore Hockey som gäller. Det verkar rent av vara omgångens match. Inte för att det är någon ursäkt att inte ta sig ner till arenan.

2 svar på ”Inför Örebro – Karlskrona

  1. Hej Andreas!
    Har du ngn teori om varför KHK tycks passa Örebro så illa? KHK har lyckats få med sig en hel del poäng från mötena mellan våra lag.

    1. Örebro har väldigt svårt med ”igelkottsförsvar”. De har inte tillräckligt bra spelare för att lösa upp det och samtidigt ingen förmåga att ändra sitt spel så man lyckas lösa upp köttmuren som Karlskrona ställer upp. Karlskrona är bra på sitt spel helt enkelt och det passar Örebro riktigt dåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *