Abols två mål hjälpte Lettland till seger

Abols två mål hjälpte Lettland till seger

Rodrigo Abols må haft en tillbakadragen roll i Örebro Hockey hittills. Han har fått hoppa in där det funnits plats vid skador, spelat i fjärdekedjan, varit extraforward eller rent av suttit på läktaren. I det lettiska landslaget däremot har han haft en mer framträdande roll i matchen senast mot Vitryssland, som slutade hela 7-5 till slut, stod Abols för två mål.

Det första kom i powerplay vid ställningen 4-2 och det andra innebar 7-4 och var verkligen spiken i kistan. Att Vitryssland sedan gjorde 7-5  med fyra sekunder kvar hade ingen större betydelse.

Lettland har tidigare avvisat Slovenien med 4-1, men där blev Abols poänglös. Lettland leder nu sin grupp före Vitryssland och Slovenien, och har kvar att möta Frankrike som förlorat sina båda matcher.

Mer om EIHC-turneringen här.

Det är dock mer än en gång som han dragit ner stora applåder i Behrn Arena med sitt fysiska spel. Jag tror att med tiden så kan han nog växa fram till lite av en publikfavorit om han fortsätter att utvecklas. Han har ett bra spelsinne, bra räckvidd och bra fysik. Han behöver bara fortsätta att utvecklas och bli bättre. Börjar han producera mer kan han visa sig vara ett riktigt fynd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *