Sverige J20 obesegrade i för-JVM

Sverige J20 obesegrade i för-JVM

Sveriges J20-landslag har spelat en fyrnationsturnering i Ryssland under dagarna som gått. Glenn Gustafsson bidrog med sitt första landslagsmål i segermatchen mot Ryssland som till slut slutade hela 5-1 till de blågula. De följde sedan upp det med att tvåla till Finland med 6-4 och sedan Tjeckien med 4-3.

Gustafsson hade en assist i matchen mot Finland på 1-0 av Emil Bemström, men gick poänglös mot Tjeckien. Brist på matchprotokoll gör det lite svårt att utvärdera matcherna rent statistiskt, men överlag stod Sverige för en gedigen insats.

De har överlag visat på bra karaktär och vunnit sina tre matcher på ett bra sätt. En hyfsad defensiv som följs upp av ett ganska effektivt anfallsspel tillsammans med ett riktigt bra målvaktsspel har lagt grunden för turneringssegern. Ett par spelare stick ut lite, framförallt LHC:s Fredrik Karlström, som vann den interna poängligan.

Ett av de stora namnen i truppen, Isac Lundeström, har knappt spelat någonting denna turnering och jag håller tummarna för att han ska kunna resa sig snart. Han vore en stor tillgång till JVM-truppen.

Det ska bli riktigt intressant att följa dessa killar när Junior-VM i Buffalo sparkar igång i december. Sverige kommer att åka till delstaten New York i mitten av december och spela en rad förberedande matchen innan JVM drar igång. Den 26/12 släpps sedan pucken i första matchen för juniorkronorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *