Alfred Barklund ansluter till Örebro J20 från AIK

Alfred Barklund ansluter till Örebro J20 från AIK

I samma veva som Philip Broberg väljer att lämna Örebro J20 för AIK har klubben gjort klart med backen Alfred Barklund från … AIK. Det är inte den första spelaren som Hägg lockat till Örebro från Stockholmsregionen, men så kom han själv därifrån inför säsongen.

Barklund var enligt utsago aktuell för  Örebro Hockey inför nästa säsong, men jag gissar att tappet av Broberg gjorde att man ville få hit honom så snart som möjligt. Barklund är utan tvekan en väldigt intressant spelare som redan hunnit debutera och göra poäng för sitt nya lag.

– Alfred är en modern teknisk back. Han besitter bra skridskoåkning och är bra med pucken. Väldigt spelskicklig för sin storlek och jag tror att han har väldigt goda förutsättningar att ta sig långt. Han har skillsen som krävs för den moderna hockeyn, säger Utvecklingsansvarige & J20:s Head Coach Jörgen Hägg

– Jag hade Linus Arnesson i Djurgården när han var i samma ålder och Alfred påminner starkt om Linus, säger Jörgen Hägg.

Jag hoppas mest att det inte finns något infekterat som gror efter att Hägg valt att gå till Örebro och med hans goda insikt i Stockholmsregionens talangutveckling kunnat plocka en del riktigt lovande spelare till Örebro.

Att Örebro däremot är ”aggressiva” och försöker locka till sig unga lovande spelare från hela Sverige tycker jag är ganska kul. Det visar ändå på framåtanda och att man inte bekvämt tänker sitta och acceptera någon andrafiol bland Sveriges talangutvecklare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *