Philip Broberg lämnar Örebro J20 för AIK

Philip Broberg lämnar Örebro J20 för AIK

Philip Broberg kan vara en av de största talanger som kommit fram i Örebro-regionen och han har varit flitigt uppkallad till att representera Sveriges olika landslag genom åren. Han är en storväxt back med ett bra spelsinne som spås en ljus framtid helt enkelt.

Han har nu valt att sonika lämna Örebro enligt ett meddelande på sitt Instagram och när Hockeymagasinet sökt hans agent har han valt att inte lämna någon kommentar.

– Det är inget vi kommer ta upp i media, skrev han i ett sms till Hockeymagasinet under torsdagen.

Örebro Hockeys junioransvarig Jörgen Hägg har nu kommenterat det hela och vi får i alla fall fått veta lite mer om vad som låg bakom den väldigt plötsliga flytten till AIK:

– Philip känner att hans utveckling har stannat av och lämnar därför oss.

Det känns rent spontant som att något har skurit lite sig mellan klubben och talangen samtidigt som AIK troligen kommit med ett riktigt trevligt erbjudande för att locka över backen till deras juniorverksamhet.

Vad som hänt bakom kulisserna kommer vi kanske aldrig att få veta, men visst är det ett tapp som svider rejält för Örebro. Broberg hade speltid med både J18 och J20 i år trots att han endast är 16 år gammal, men är man runt 190 cm lång och väger närmare 90kg så kan man nog i alla fall rent fysiskt stå upp ganska bra mot de flesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *