Andra raka krossen, Örebro gör en grym match

Andra raka krossen, Örebro gör en grym match

Säga vad man vill om Skellefteås defensiva spel idag, men Örebros var snudd på eminent. För Skellefteå var inte ofarliga idag, men Örebro spelade riktigt bra i egen zon nästan hela matchen. Offensiven har aldrig riktigt varit på dekis för Örebro utan några matcher har man haft lite låg effektivitet bara, men faktum är att Örebro gör många mål.

Defensiven däremot har inte varit helt bra. Spelet i egen zon har varit kladdigt och klumpigt. Det gick inte att se idag. Jag var riktigt nöjd med hur Örebro redde ut Skellefteås anfallsförsök. Att Skellefteå tröstmålade i spel fyra mot fyra genom Oscar Möller kan jag acceptera ändå. Det är en av SHL:s absolut målfarligaste spelare och Skellefteå är bra i den spelformen.

Dominik Furch var sitt vanliga lugna själv och tog typ allt utom Möllers luriga backhand från nära håll. Han är verkligen en helt fantastiskt bra målvakt. Jag har aldrig känt mig så trygg som nu när det gäller målvaktsspelet. Hudacek var en jättebra målvakt, men trygghet spred han inte direkt med sitt vilda spel utmed sargerna.

Något som förbryllar mig väldigt är dock Stefan Wargs form. Det måste finnas en skada eller något annat som stör honom. Han är bättre än vad han visat upp på sistone. Just nu finns det ingen verklig anledning att spela honom framför Barklund eller Pilö när han är tillbaka. Han drar ner mer än han bidrar just nu och han är som sagt bättre än så. Det har han visat.  Jag förstår att man också vill skydda Barklund och Pilö lite, men Warg just nu är en säkerhetsrisk.

Han stod för merparten av utvisningarna idag på egen hand och det är verkligen inte OK. Han hade kunnat kosta poängen idag om inte boxplay hade gått från att vara riktigt dåligt till att vara helt underbart bra. Att Marcus Weinstock dessutom får göra mål i den spelformen är rätt grymt. Örebro var alltså +1 i boxplay.

Powerplay däremot gick inte riktigt så bra. Skellefteå spelade bra boxplay ska sägas, men bättre powerplayspel borde gå att vaska fram tycker jag.

Just nu har Örebro två producerande linor, men på det två linor som också skapar en del och dessutom gör ett gediget arbete över hela isen. Max Lindholm kom in igen och jag tyckte han gjorde en fullt godkänd insats. Jag tycker också att Muzito-Bagenda såg piggare ut igen och man märkte av Joonas Rask lite mer än innan. Jag tycker gott den linan kan få vara intakt nu. Den spelar bättre med Lindholm helt enkelt.

Rasmus Rissanen är … bara fantastiskt underbar där ute. Han är hård, han är tuff, han slår bra passar och nu gör han mål också. Jag får gåshud av honom.

I skymundan fortsätter Alfred Barklund att leverera ett gott intryck i sitt debutår i SHL. Nu undrar man lite hur det ska bli med Lukas Pilö som snart är aktuell för spel igen. Vem ska sitta? Just nu vill jag sätta Warg vid sidan av, men det känns osannolikt att det händer om man inte verkligen vågar chansa och ge ungtupparna chansen på riktigt. Pilö spelade massor med Oskarshamn i kvalet. Han kan hantera press skulle jag tro.

Nu väntar Växjö hemma härnäst. De vann mot Leksand idag och har precis värvat in Ilari Melart. Det har läckt bakåt, men målen framåt har inte heller kommit för laget. Någon gång kommer det väl att lossna, men förhoppningsvis inte på torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *