Inför Örebro – Skellefteå 5/10

Inför Örebro – Skellefteå 5/10

Dags för andra hemmamatchen av fyra raka. Denna gång kommer Skellefteå på besök. Efter att ha avfärdat Brynäs med hela 6-1 är det utan tvekan vind i seglen för Örebro, men Skellefteå är ett motstånd av en helt annan kaliber. Brynäs har en väldigt låg lägstanivå och den kom verkligen fram i tredje perioden när Örebro gick ifrån till 5-1 på bara en och en halv minut.

Jordan Boucher blev helt väntat och rättvist avstängd efter sin tackling på Linus Ölund. Det gör att Max Lindholm nu kan kliva in på en ordinarie plats igen efter att ha fått vara extraforward och rent av utanför laget en period. Det blir dock inte att han går in och tar Bouchers plats rakt av utan istället får han kliva in med sina gamla lekkamrat Daniel Muzito-Bagenda och Joonas Rask.

Viktor Lodin går alltså in tillsammans med Ludvig Rensfeldt och Shane Harper istället. Det blir tre lite rivigare spelare i den linan då och samtidigt hoppas jag att Lindholms återvändo ska kunna väcka Muzito-Bagenda som sett blek ut de senaste matcherna efter att ha inlett SHL-säsongen på ett alldeles fantastiskt sätt. Han var rent ut sagt alldeles lysande. Han flög fram på isen, tacklade, skapade farligheter och jobbade hem på ett exemplariskt vis.

Superkedjan med Glenn, Masto och Weinis lär det inte vara någon som vågar sära på igen. De har varit lysande. Förstakedjan däremot är jag fortsatt lite skeptisk till, eller mest av alla Sakari Salminen som jag tycker känns alldeles för klen och isolerad på något vis. Bromé och Stoa tycker jag gör vad de ska.

Sedan behöver Christer Olsson komma underfund med vad han ska göra med Jonathan Andersson och Stefan Warg. Det är inte ett bra backpar, men Jonathan Andersson är en bra back och man får inte ut vad man borde från honom. Eller stundvis får man det, men han drar på sig för många utvisningar och i par med Warg fastnar de alltför ofta i egen zon med dåliga resultat som följd.

Skellefteå har något ganska positivt på gång. De har inlett säsongen fullt godkänt poängmässigt i alla fall. Två raka 3-1-segrar är så klart trevligt, men det var mot Linköping och HV71 som kanske inte är lag som imponerat direkt. De fick stryk med 6-1 mot Frölunda matchen innan. Jag tror inte de är några omöjliga motståndare för Örebro.

Andreas Wingerli har startat säsongen starkt, men även 19-årige Jonathan Berggren har imponerat. Annars är det som vanligt Joakim Lindström och Oscar Möller man ska se upp med. Två evighetsmaskiner som matar in poäng säsong efter säsong.

Med Mantas Armalis på skadelistan är det Gustaf Lindvall som motat puckarna i de flesta matcherna. Man har täckt upp med Oskar Östlund i en match, men det verkar vara en nödlösning som nog inte håller i längden tyvärr.

Vi får se vem som vaktar Örebros kasse, men Furch är väl det troliga valet även om jag hade känt mig lika lugn med Arntzen i målet. Matchen börjar sent, 18.00 idag. En ny ramsa är aktuell inför kvällens match också. Se klippet nedan från RWT:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *