Äntligen tre poäng!

Äntligen tre poäng!

Stämningen var på topp när Rögle kom på besök. När klacken och resten av publiken började känna vittring på seger vid full tid med cirka 15 minuter kvar då dånade det i hallen. Inte för att det var några dåliga insatser av klacken innan, men idag var något extra. Det måste man ändå säga.

Annars inledde Örebro som vanligt bra i första perioden och hade rättvist ledningen med 2-1, båda av Abols i powerplay, när de gick in i andra även om Rögle var med i matchen. I andra perioden var nog besökarna till och med strået vassare och att det stod 2-2 när nästa vila kom var inte så mycket att säga om.

Örebro inledde tredje perioden med att spela dryga minuten boxplay, men den här kvällen fungerade även det spelet. Rögle lyckades ställa upp, men tvingades till dåliga avslut och Örebro kunde stå emot bra. De kanske äntligen fått fason på det spelet nu.

När Örebro sedan tog ledningen med 3-2 genom Tyson Spink i spel 5v5 ja, då kändes det som att detta skulle kunna gå vägen. Örebro fick efter det chansen att spela 5v3 efter att Rögle lyckats snacka till sig en utvisning från båset när de redan hade en man utvisad. Egentligen två, men den ena var kvittad mot en örebroare.

Det såg ut som att Rögle skulle kunna reda ut det, men så kom Jere Sallinen runt på kanten och bröt in på mål. Pucken blev liggandes under Ville Kolppanen och en påpasslig Patrik Virta störtade fram för att stöta in pucken för sitt första mål i Örebrotröjan. Det blev videogranskning, men det godkändes till slut.

När Rögle sedan tog ut målvakten mot slutet av matchen åkte han ikapp och arbetade fram pucken till Jordan Boucher som kunde göra 5-3 i öppen kasse. Virta går verkligen framåt och även om han inte syns jättemycket i övriga spelet märks han numera på positiva sätt.

Örebro spelar äntligen mer eller mindre bra i alla tre perioder. Att Rögle skänker bort matchen lite halvt i tredje med dumma utvisningar är givetvis tacksamt, men Örebro ska givetvis ha en eloge för att de faktiskt utnyttjade det.

Det är fortfarande långt upp till slutspelsplats, men nu kanske de äntligen hittat in på vinnarspåret som ska göra det möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *