Inför Örebro – Rögle 26/12

Inför Örebro – Rögle 26/12

Dags för annandagsmatch, något som blivit ett återkommande moment i SHL-hockeyn och som ändå känns rätt OK. Det är annars en rätt död dag där man bara återhämtar sig efter alla julbord (eller julfyllor om man hellre går ut med kompisarna på krogen).

Nu får man istället chansen att se förhoppningsvis riktigt bra hockey. I Örebros fall är det hemmamatch och Rögle kommer på besök. Knappast ett drömmotstånd för de rödvita, men å andra sidan vet jag inte vilket lag som man skulle kunna klassa som det numera?

Örebro kommer få klara sig utan förstacenter(?) Tom Wandell och junioren Viktor Lodin. Så nu behöver jag inte bli upprörd över att han är petad i alla fall. Wandell är utan tvekan ett stort avbräck i ett lag som redan har centersidan som sin kanske svagaste länk.

Niklas Eriksson verkar stoppa in Marcus Weinstock där istället. Han kan ju spela vilken position som helst i stort sett så det är väl inte helt galet att göra så i brist på bättre alternativ.

Backsidan verkar intakt bortsett Rasmus Rissanens avstängning. Om han blir ersatt av en junior, Pilö eller Barklund, får vi vänta lite och se. Laguppställningen släpps inom kort.

Rögle kommer få klara sig utan succébacken Kodie Curran. Han har vägt upp den tröga starten på säsongen med att växla upp ordentligt och verkligen klivit fram som den drivande back som laget hoppades han skulle vara. Han är nämligen uttagen till Kanadas landslag i Spengler Cup (Nick Ebert är från USA om någon undrade varför han inte var med).

Rögle får dock tillbaka både Jonas Ahnelöv och Craig Shira så backsidan haltar kanske inte så värst ändå även om Ben Youds är fortsatt skadad. Nils Höglander och Lucas Elvenes är inte heller med, även om den förstnämnde inte kom med i JVM-truppen har han fått ledigt ett par dagar.

Matchen börjar 18.00 som brukligt på helgdagar. Matchen sänds på Cmore Live 2 om man av någon anledning inte kan ta sig till arenan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *