Anton Johansson målskytt när Sverige slog USA

Anton Johansson målskytt när Sverige slog USA

Sveriges J18-landslag fick en tung start på femnationersturneringen när man föll mot Ryssland med 4-3. Det var en insats laget inte alls var nöjd med och under gårdagens match mot USA ville man ha revansch. Laget gjorde också en överlag mycket bättre insats mot ett bra motstånd. Efter 16:42 i den första perioden skulle Sverige få chansen att lägga en straff och den tilldelades Örebros Anton Johansson. Johansson förvaltade den på bästa sätt genom en snabb dragning och sedan sätta pucken i mål.

USA skulle sedan kvittera tidigt i den andra perioden och i övrigt var det en inte helt bra period från Sveriges sida. USA kom till flest avslut, men Adam Åhman i den svenska kassen höll tätt. I den tredje perioden skulle spelet präglas ganska mycket av alla utvisningar som kom. Det blev ryckigt och Sverige hade svårt att skapa några riktiga chanser.

Det skulle dock gå vägen när Emil Bemström gjorde 2-1 med cirka tre minuter kvar. Samma Bemström skulle sedan dra på sig en utvisning med dryga 2 minuter kvar, vilket gav USA chansen att avsluta matchen i powerplay där man ändå skapade en del, men Åhman lät sig inte överlistas och Sverige tog hem segern till slut. USA vann skotten med 40-14 och många av dessa kom i de numerära överlägen som laget fick.

Kul för Anton Johansson att göra mål i landslaget! Han har ju visat att han är en pålitlig målskytt den här säsongen som han spelar med J20 i SuperElit Södra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *