Örebro slår Stockholm Syd efter straffar

Örebro slår Stockholm Syd efter straffar

Örebro Län är på god väg mot slutspel nu när man på förmiddagen besegrat det svåraste motståndet i gruppen, Stockholm Syd. Örebro tog kommandot direkt i matchen och hade 2-0 redan efter 1:31 och även om Stockholm skulle reducera bara 40 sekunder senare skulle Örebro sedan utöka sin ledning till 3-1 efter 5:44. Det var en spektakulär inledning på perioden och det såg minst sagt lovande ut för Örebro.

Tyvärr skulle Stockholm äta sig ikapp och skulle både reducera och kvittera, till 3-3, innan perioden var slut. Andra perioden skulle sedan bli lite av ett ställningskrig där inget lag ville förlora. Det var en helt annan typ av match helt enkelt. Vardera lag skulle få två tillfällen att spela powerplay, men inga mål kom i den andra perioden utan istället skulle matchen gå till straffar där Örebro skulle dra det längsta strået.

Örebro leder därmed Grupp D på 5 poäng före just Stockholm Syd som spelat in 4 poäng. I den andra matchen vann Skåne över Norrbotten med 5-4. Skåne intar därmed tredjeplatsen i gruppen med 3 poäng och på fjärdeplats är Norrbotten med 0 poäng.

Skåne och Örebro gör upp i gruppspelets sista match och tar Örebro poäng i den är de klara för slutspel. Norrbotten är borta från slutspelet, men kan fortfarande påverka utgången i gruppen. Det blir en spännande eftermiddag minst sagt. De två lag som går till slutspel möter respektive lag från grupp A. Just nu ser det ut som att Ångermanland kommer ta en plats, men den andra platsen verkar bli en hård strid mellan Gästrikland och Södermanland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *