Arntzen förlänger med tre år

Arntzen förlänger med tre år

Jonas Arntzen har utan tvekan vunnits Örebro-supportrarnas gunst denna säsong. Det var nog inte många, med fötterna på jorden, som var besvikna på hans insatser under förra säsongen, och det var nog inte heller många som trodde han skulle ta de kliv han gjort.

Han har gått från 2,65 GAA, 90,5% räddningsprocent och en gamescore på runt 0,28 till 2,37 GA, 91,32% och en gamescore på våldsamma 1,04. Det är inte bara elit, det är MVP-nivå i SHL. Arntzen har levererat rejält helt enkelt och det diskuterade hur Örebro skulle kunna behålla honom till nästa säsong. För det var ingen frågan om om man skulle förlänga.

Även om Jhonas Enroth värvades in till denna säsong som den stora stjärnan i målet har han kanske inte kommit upp i den nivå som man förväntat sig även om han visat i enstaka matcher att han verkligen är en toppmålvakt. Arntzen har istället klivit fram och stulit lite av det scenljus som skulle fallit på Enroth egentligen.

I och med detta har Örebro en situation med en äldre, rutinerad målvakt och en yngre, hungrig målvakt (som mest bara är glad och gillar livet) som troligen kommer att dela på jobbet. Laget är inte i en situation med en uttalad etta eller två utan snarare likt man pratar om i Nordamerika med 1A + 1B. Örebro har två bra målvakter som får slåss om tiden i kassen helt enkelt. Det känns helt OK om man säger så.

– Jättekul att vi kan behålla Jonas och skriva ett längre avtal. Jonas är en kanonkille som har haft en fin utveckling i år och som vi tror väldigt mycket på, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag trivs väldigt bra här i Örebro och det känns förstås jättekul att vara kvar här. Jag tycker att jag har utvecklats bra sedan jag kom hit och nu ska det bli inspirerande att fortsätta utvecklas, säger Jonas Arntzen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *