Tät Enroth hjälpte Örebro till seger

Tät Enroth hjälpte Örebro till seger

Det tog mindre än en minut för Örebro att få hål på defensiva Luleå. Robin Salo med sin silkeslena åkning bryter in mot mål och snärtar stenhårt in 1-0 innan soffan knappt hunnit bli varm här hemma. Nick Ebert med assist så klart.

Luleå hade nog annars ett litet övertag i spelet. Örebro var inte helt hundra i sin egna puckhantering och kladdade lite när man skulle ut ur zon, men samtidigt hanterade man Luleås chanser fullt godkänt. Inte minst Enroth i målet.

Tidigt i andra perioden får Örebro chansen att spela powerplay. En spelform som varit allt annat än produktiv på sistone, men denna gång skulle det faktiskt bli något. Robin Salo, vem annars, skjuter in pucken mot mål. Den studsar runt lite och hamnar sedan bakom Jesper Wallstedt. Linus Öberg är hetast av killarna framför mål och dyker in för att peta in ännu en puck.

Tråkig nog skulle Luleå reducera kort efteråt när de i sin tur fick chansen att spela powerplay. Linus Klasen sköt upp pucken i krysset bakom en låg, skymd Enroth.

Mot mitten av perioden blev det sedan lite utbyten av utvisningar som ledde till spel fyra mot fyra. Robin Kovacs hittade Nick Ebert på andra sidan som passade tillbaka till Robert Leino som sedan lyfter in en backhand (vad annars?) och utökar Örebros ledning till 3-1. Effektiva Örebro som de brukar tjata om på TVn.

Den fjärde perioden var det mycket Luleå inledningsvis, men sedan fick kedjan med Joonas Rask, Ludvig Rensfeldt och Oliver Eklind fast Luleå i deras zon. Det leder till slut till att Eklind passar pucken upp till Kristian Näkyvä som avlossar skott mot kassen som Rensfeldt styr och Eklind sedan tar vara på returen. Eklind hade jobbat ihop till det i den här matchen. Han blir bara bättre och bättre.

Resten av perioden spelar Örebro av med hyfsad säkerhet. Det är ingen perfekt genomför match av Örebro, men bra nog. Luleå gör i alla fall två ganska bra perioder, men lyckas inte göra mer än ett mål. Örebro var bättre och vann ganska rättvist. Enroth var riktigt bra och stod för ett par rätt svettiga räddningar.

Jag brukar inte kommentera domarinsatsen, men denna var bland de märkligare jag sett på ett tag. Tydliga saker som var utvisningar passerade (får båda lagen) och andra saker som var vanliga kampmoment blev utvisning. Det var lite svårt att veta var de ville ha ribban, men det var en rätt sjysst match överlag så det störde inte alltför mycket.

Nu följer ytterligare två bortamatcher, men sedan i februari är det massor med hemmamatcher med tanke på hur starka Örebro varit hemma kanske det finns chanser för dem att ta sig ännu lite högre upp i tabellen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *