Årsmöte kallat till 20/6

Årsmöte kallat till 20/6

Det finns inget som tyder på att det årsmöte Örebro Hockey kallat till den 20:e juni kommer att vara av alls samma intresse som det föregående. Även om det funnits tecken på att det varit lite skralt i kassan mot slutet är det på en helt annan nivå än förra året. Nye VD:n Mikael Johansson har styrt upp rutinerna och verkligen sett till att klubben drivs på ett affärsmässigt sätt.

Värt att hålla i tankarna är att klubben har inte budgeterat för något superpositivt resultat. Det har handlat om att styra upp en rejält stukad ekonomi och få ordning i bunkern. Jag vet inte idag hur det ser ut på sista raden, men med nedskrivningar och annat som kan behöva justeras kan det bli rött där utan att det för den delen är något som äventyrar ekonomin.

Elitlicensen ska inte vara något att oroa sig för i alla fall. Eget kapital ska vara säkrat bland annat genom den nyemission som gjordes förra sommaren. En strypt spelarbudget hjälpte säkerligen och de värvningar som kom in sent sades vara till stor del sponsorfinansierade.

I och med årsmötet kommer det även vara ett antal platser i styrelsen som det ska röstas om. I den nuvarande styrelsen väljer Mats Erkén och Ulf Marcusson att lämna sina platser medan Mats Karlsson har aviserat att han gärna fortsätter. Valberedningens förslag är att Karlsson väljs om på två år och bredvid honom yrkar man på att Anna Ragén och Petter Berggren väljs på två år var. Man vill även få in ett ansikte till i form av bekante Magnus Löwdahl på ett år.

Ester Andersson Zandvoort, Elisabeth Glanzelius Sundvall och Björn Rydgren har alla mandattid kvar.

Ska man försöka hitta något kontroversiellt på något minst ytliga sätt bland dessa är det väl att Anna Ragén är ganska engagerad i Karlskoga (inte hockeylaget utan kommunen), men hon är också VD för Örebro universitet Holding AB.

Efter att jag frågat runt lite och försökt skapa mig en bild av personerna känns detta alltmer som en lista med intressanta namn för Örebro Hockey. Det här kan bli bra med andra ord, men vill ni få något sagt till dessa, nuvarande styrelse eller andra medlemmar är självklart det bästa att gå ned till årsmötet den 20:e juni klockan 18.00. Exakt vilken lokal det blir vet vi inte än.

Valberedningen har bestått av Björn Reineborg, Niclas Alm och Niclas Andersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *