Arvid Aronsson till BIK Karlskoga

Arvid Aronsson till BIK Karlskoga

Arvid Aronsson var faktiskt den första juniorbacken som Örebro Hockey valde att satsa på under inledningen av förra säsongen. Han fick dock falla tillbaka en del efter ett par matcher och blev sedan utlånad. Aronsson gjorde ingen besviken med sitt spel, men SHL var kanske ett litet för stort steg också när övriga backlinjen inte riktigt höll ihop som den skulle.

Istället kom Lukas Pilö in mot slutet av säsongen och frälste alla våra själar och spelade till sig ett A-lagskontrakt. Ingen skugga ska falla över Aronsson för det, men med både Pilö och Aronsson på väg upp fanns det nog bara ett alternativ kvar för Aronsson som dessutom blir för gammal för J20-spel och behöver en större utmaning än så.

Han spenderade många matcher tillsammans med BIK Karlskoga och nu har klubben gått ut med att han blir deras spelare under nästa säsong. Jag gissar att detta är ett liknande upplägg som för Gustaf Franzén som klubben inte heller väljer att förlänga med, men ändå vill ha under uppsikt. I båda dessa fall får spelarna mycket mer speltid än de skulle fått i Örebro och en chans att verkligen utvecklas.

Det här med största sannolikhet också ett resultat av de nya låneregler som Hockeyallsvenskan vill hålla sig till. Om allt går väl gissar jag att både Aronsson och Franzén är aktuella för comeback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *