Stefan Stéen till Örebro

Stefan Stéen till Örebro

Örebro Hockey aviserade tidigare idag att en spelare skulle släppas under kvällen och många trodde nog att det skulle vara Marcus Björk som det surrats så mycket kring, men istället blev det Stefan Stéen som presenterades. Stéen kommer närmast från Färjestad.

Stéen är 25 år gammal, men har hunnit samla på sig ganska mycket erfarenhet trots sin ringa ålder. Han är från Sunne ursprungligen, men har gått genom Leksands och Skellefteås juniorled innan han slog igenom i Växjö. Han bytte sedan till Färjestad efter två säsonger där han blev kvar ytterligare två säsonger.

Stéen är ett intressant namn utan tvekan då han kan mycket väl vara SHL:s mest rutinerade andremålvakt för sin ringa ålder. Det är trots allt den roll han ständigt haft i sina klubblag. Han har alltid spelat andrafiol. Han är mycket kapabel målvakt och kan säkert avlasta Eero Kilpeläinen på ett mer stabilt sätt än vi sett tidigare i Örebro.

Kontraktet med Örebro är skrivet på 1 år och sträcker sig alltså över säsongen 2018/19.

– Det känns skönt att vi nu har gjort klart med Stefan och i och med detta satt vårt målvaktspar för säsongen. Stefan är en väldigt ambitiös kille och en duktig målvakt som vi tror kan ta nästa steg i vår miljö. Vår ambition är att Stefan ska kunna utvecklas hos oss och tillsammans med Eero kommer han slåss om förstaspaden, säger Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *