Arvid Degerstedt ansluter till Örebro J20

Arvid Degerstedt ansluter till Örebro J20

Örebro J20 är fortfarande i sin uppbyggnadsfas, men de namn som klubben presenterat hittills har varit väldigt intressanta. Värvningen av Jörgen Hägg har verkligen gett bra utslag och den senaste spelare att ansluta är Arvid Degerstedt. Han är fostrad i Norrköpingsklubben Vita Hästen där han som 14-åring spelade med U18-laget i J18 Division 1 och gjorde hela 26 poäng på 19 matcher.

Efter det anslöt han till Linköping istället för en större utmaning och där spelade han i deras U16-lag halva säsongen och J18 halva säsongen. Oavsett lag snittade han i stort sett 1 poäng per match och blev uttagen till U16-landslaget. Den kommande säsongen var han bosatt i J18-laget och snittade ganska exakt 1 poäng per match. Säsongen därefter blev han uppflyttad till J20 efter halva säsongen, endast 17 år gammal, och gjorde där 2 mål och 2 assist på 20 matcher.

Degerstedt är en offensiv kraft som kan avgöra matcher på egen hand. Han ser lösningar som inte andra ser och är utan tvekan ett intressant namn för framtiden. Han kommer att kunna spela flera säsonger för Örebro J20 och om han fortsätter att utvecklas kan han bli en riktig attraktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *