Avbetalningsplan till Örebro klar för Vita Hästen

Avbetalningsplan till Örebro klar för Vita Hästen

Som jag berättat tidigare har man inte varit helt nöjda med det upplägg som varit mellan Örebro och Vita Hästen nere i Norrköping. Det har varit en dyr affär för klubben som hade en ansträngd ekonomi redan innan. När sedan både Pontus Gustafsson och Niklas Czarnecki slutat i respektive klubb, de två som varit drivande i projektet, blev det inte många kvar som ville driva det vidare. Speciellt inte från Norrköpingshållet där man känner att man fått en kanske sämre affär än förväntat.

Klubbarna har i alla fall kommit överens om en avbetalningsplan som en del av Vita Hästens sanering av ekonomin. Nye ordförande Yvonne Anglesjö säger till Norrköpings Tidningar att det finns risk för att man inte kommer klara kravet på 1 miljon i eget kapital vid bokslutet och därmed kommer hamna i ett kontrollbalansår. Man får under den tiden spela kvar i Hockeyallsvenskan, men måste vid nästa bokslut kunna visa upp ett eget kapital för att få en förnyad licens.

Att just detta samarbetsprojekt dör ut innebär dock inte att det är stopp för eventuella spelarlån. Klubbarna har fortfarande en relativt god relation och om det skulle krisa för Hästen tror jag inte Örebro skulle tveka på att låna ut spelare som är tillgängliga och behöver speltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *