Även Zamorsky på väg bort?

Även Zamorsky på väg bort?

Att både Siim Liivik och Dominique Heinrich ligger ute för försäljning är ganska etablerat, men det har visat sig aningen svårt att dumpa av de två. Liivik är inte jättepopulär i Finland, men det är nog ändå där hans spelstil skulle komma till bäst nytta. Heinrich å sin sida är oprövad på hög nivå och blir nog svårt att hitta en klubb som passar alla parter. Han vill nog inte byta ner sig nämnvärt för att riskera skada sin karriär. Desamma gäller så klart även Liivik.

Nu verkar det även som att även Petr Zarmorsky är på väg bort enligt flertalet olika nyhetsmedia. Där har jag svårt att tro att det bara handlar om det sportsliga dock. Han har trots allt presterat på isen, även om han har väldigt bra betalt, och om både Zarmorsky och Heinrich försvinner tappar Örebro sina två offensivt starkaste kort i backlinjen. Det kommer att bli en väldig slagsida mot tunga, defensiva backar som blockerar skott, tacklas och mest bara rensar ur egen zon.

När laget redan har svårt att ta sig ur egen zon med pucken i behåll är det svårt att se hur de här dragen skulle göra laget bättre.

Örebro har blivit vad Leksand var för en tid sedan. Det är storm i organisationen och reder de inte ut detta kommer det att gå åt helvete i år. Med ett antal spelare på utgående kontrakt finns det många som har en fortsatt karriär att spela för och åker Örebro ut blir det nog spelarflykt utan like.

Sedan håller jag inte helt med bannern ”Visa hjärta”. Problemet är inte att spelarna inte försöker. Problemet ligger mycket djupare än så. Prestationen på isen är en bieffekt av den. Det är inte så mycket spelarna som klubben som supportrar borde ifrågasätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *