Backström klar för två nya år

Backström klar för två nya år

För inte så länge sedan dök det upp rykten om att andra SHL-klubbar var intresserade av Örebros Gustav Backström. Han sitter på ett utgående kontrakt och då kommer det givetvis förfrågningar. Backström har en stabil säsong bakom sig, men rent statistiskt ligger han lite efter föregående säsong om man ska vara sån.

Han är inte den flashigaste spelaren, men han är uppskattad likväl och han har visat upp ett lite mer rejält backspel denna säsong. Han trycker till på ett annat sätt och har blivit starkare längs med sargen. Christer Olsson verkar haft en bra effekt på honom där och nu är frågan om han också kan bidra ännu mer offensivt.

För att vara en uttalat defensiv back har han relativt bra Corsi. Han levererar med andra ord även en offensiv när han är på isen även om han inte sprutar ur sig poäng. Han var en dominant spelare under J20-tiden och bidrog då med mycket poäng och mål. Han är med andra ord inte helt oäven med att skjuta eller passa. Det har bara inte varit hans roll under de senaste säsongerna och han har haft lite svårt att få igenom skott på mål.

Han säger själv under en intervju klubben publicerat att offensiven är något han vill utveckla nu när defensiven blivit så pass bra.

– Det känns jättekul att Gustav stannar i Örebro Hockey i minst två år till. Gustav är en viktig pusselbit och står för en hög professionalism både på och utanför isen. Det är så klart extra kul att Gustav är hockeyfostrad i Örebroområdet och trots sin unga ålder har han samlat på sig mycket rutin på den här nivån. I år har Gustav tagit stora steg i sitt spel och vi ser framemot att fortsätta jobba med Gustav i minst två år till, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *