Blek insats, men försäsong med mersmak

Blek insats, men försäsong med mersmak

Vi kan nog bara sammanfatta gårdagens insats som en blek historia med inte alltför många ljuspunkter. Jag tyckte dock att Sakari Manninen kom fram mer igår än han gjort tidigare. Att Kalle Olsson lirade så bra ihop med bröderna Spink kändes också kul. Joakim Andersson visade även att han kommer vara en viktig kugge. Avsaknaden av Tom Wandell märktes också.

Örebro får runda av denna försäsong med 4 segrar och tre förluster. I först matchen mot AIK hade man perioder av bra spel, men lägstanivån var lite för låg för att man skulle kunna ta hem den matchen.

Efter det åkte man ner till Köln och tog hem hela turneringen efter tre raka segrar. Det var två matcher där Örebro kunde spela ut och en match där man fick försvara sig desto mer. Oavsett lyckades man vinna och fick med sig en rätt schysst buckla hem till Behrn Arena.

Väl hemma tog man först emot Djurgården i en match där laget var så nedtränat att man inte orkade genomföra tre perioder. Hur väger man insatsen i en sådan match egentligen? Första perioden var bra, resterande inte likaså.

Efter det tog man sig an Linköping och gjorde där en väl genomförd match. Laget hade energi för tre perioder och trots en anstormning från motståndarna stod laget upp och höll till nollan intakt. Eero Kilpeläinen visade klassen och har varit en starkt lysande ljuspunkt under försäsongen.

Några dagar senare stod Brynäs för motståndet och Örebro stod upp riktigt bra i spelet fem mot fem, men hade bekymmer i boxplayspelet. Brynäs hade perioder av bra spel och tryck mot Örebro, men de rödvita lyckades ändå hyfsat med att möte upp mot finallaget från ifjol.

Sedan kom då matchen mot Färjestad där kvaliteten på det egna spelet sjönk betänkligt. Framförallt försvarsspelet klickade, vilket kändes synd. Bröderna Spink och firma Weinstock-Hudacek fortsatte dock visa att de är fortsatt farliga offensivt.

Jag tror inte man ska dra alltför grandiosa slutsatser efter gårdagens match. Det var lätt att känna sig besviken igår, man vill ju alltid vinna, men idag känns det mer som att vi kommer att få uppleva en mycket spännande säsong. Örebro är på inga vis något tippat topplag. Experter och dylikt har tippat Örebro långt ner i tabellen. Laget som kommer ställas på isen är nog ett av de absolut billigaste i SHL och vi kommer att förlora en del matcher, men de kommer också vinna en del.

Örebro kommer att få kriga om poängen och tabellkampen kommer att ligga runt de nedre strecken. Sundblad själv säger att ambitionen är slutspel, vilket känns som en naturlig satsning då man vill undvika det nedersta strecket samtidigt som det känns som att det finns flertalet andra lag som också är tippade att göra svaga säsonger. Örebros uppsida i alla tips är att de är så väldigt svårbedömda med flertalet nya spelare som ingen riktigt kan säga säkert hur bra de verkligen är.

Jag vill bara avrunda med att säga att Gustaf Franzén och Glenn Gustafsson stått för en riktigt, riktigt bra försäsong. Inte en dålig match och hela tiden rivigt, irriterande och de har dessutom lyckats samla på sig en del poäng på det. De kommer att bli säsongens behållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *