Corsi / Skottanalys: Örebro – Brynäs

Corsi / Skottanalys: Örebro – Brynäs

I den näst sista träningsmatchen stod förra årets finallag Brynäs för motståndet när Örebro åkte till Arboga för att spela hemmamatch. Det var en relativt fartfylld tillställning där Örebro äntligen ställde upp med i stort sett fullt lag. De bästa utespelarna var på plats och det enda man kan debattera där är hur formationerna skulle eventuellt sättas ihop.

Även om det spelmässigt var ganska jämnt sett över hela matchen fanns det en skillnad i att Brynäs hade ett par stycken spelare som stack ut med sina offensiva egenskaper. Egenskaper som Örebro inte kan matcha i dagsläget, och det blev avgörande till slut. Det och ett ganska mediokert boxplayspel. Det slutade med förlust 3-5 efter att Örebro fått jaga i underläge hela matchen.

PB_90 har sammanställt skotten under matchen nedan.

Laguppställningen

Backarna

Hellström är inne på nästan hälften av skotten framåt och Ekbom på nästan hälften av skotten bakåt. Bra corsi på alla utom Ekbom och Backström som hade det tyngre. Vitasek sticker ut med en corsi på 74%.

Forwards

Wandell utgick tidigt och hans siffror blir dopade. Det är många som sticker ut positivt och det är egentligen bara Tyson Spink som hamnar under 50% corsi. Den kedjan är den som har mest problem i egen zon, men när de får snurr i anfallszon är de riktigt heta. Skulle jag coacha så skulle jag testa att ge den kedjan mer offensiva zonstarter och kanske ge dom andra lite mer defensiva starter.

Kommentarer

Jättebra match av ÖHK, jag tyckte egentligen att ÖHK såg ännu bättre ut nu än första gången jag tittade på den. Brynäs gör tre mål i PP och ett på ett långskott i en kontring. Jag måste även säga att jag är svag för kedjan med Glenn, Franzén och Ahl som lirade tillsammans efter Wandell klev av. Det hände mycket bra kring dom och då framför allt Franzén och Glenn.

Total skottstatistik i matchen: 42-26 till Örebro. Det ger en corsi på 62%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *