Byte på gång: Björk mot Warg?

Byte på gång: Björk mot Warg?

Frölunda och Timrå genomförde nyligen ett aningen märkligt byte där de fick in unge Filip Westerlund från Frölunda i utbyte mot gamle David Printz. Det var en trejd som Timrå troligen vann då Westerlund kommer göra dem bättre och jag antar att Frölunda värderar Printz rutin, men jag är skeptisk till att han gör dem bättre.

Oavsett verkar en ny bytesaffär vara på gång, denna gång mellan Malmö och Örebro. Örebrosonen Stefan Warg står i centrum och det ska vara Örebro som vill ha hit honom med ett längre kontrakt som lockar, men i utbyte vill Malmö ha en spelande back enligt MrMadhawk. De två backar som skulle vara aktuella i så fall är Jonathan Andersson och Marcus Björk, och den senare verkar vara det hetaste alternativet.

Oavsett vem man väljer tycker jag det är en dålig affär. Warg är måhända en etablerad back i SHL numera och han gör ett stabilt jobb längre ner i backuppsättningen, men han har ett hårdfört spel som gör att han drar på sig en hel del utvisningar.

Om han sitter utvisad så gör han ingen nytta i boxplay… och hans spel i just boxplay skulle kunna vara en anledning till varför man vill ha in honom.

Både Björk och Andersson har inte nått upp till sin potential och driver spelet på ett mycket bättre sätt än Warg. Jag har svårt att se Warg ta några större kliv i sin utveckling vid det här laget. Det skulle vara att han slutar ta så mycket utvisningar.

Jag säger nej. Jag vill inte se detta. Det enda förmildrande med detta antar jag skulle vara att Rissanen då inte blir kvar till nästa säsong då det blir snedbelastat med både honom och Warg, och att man får ordning på hans utvisningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *