Laget Örebro slog Växjö

Laget Örebro slog Växjö

Japp, tre enormt sköna poäng blev det. Spelarna i Örebro gjorde precis det som krävdes för att vinna. Man gick ihop som ett lag och man lyckades stå emot Växjös fart och fina, kreativa spel. Det brunkades och slet. Det var inte speciellt vackert eller någon vidare hockeymatch, men det skiter jag i.

Tom Wandell och kedjekamrater Jere Sallinen och Patrik Virta kom fram mycket bättre den här matchen, men det är nog också ett motstånd som passar dem mycket bättre än lag som grisar mer.

Weinstock med Abols och Harper var inte alls dålig utan de skapade både en och två farligheter utan att vara en säkerhetsrisk bakåt som det varit med Palushaj i den kedjan. Fullt godkänt med andra ord.

Spinkbröderna gjorde comeback och spelade tillsammans med Anton Hedman där den senare nog får ses som den ansvarsfulle i den kedjan. De gjorde inte bort sig defensivt och var lite yviga i offensiven. Det är nog ungefär vad jag ville se från dem.

Lagets stora behållning är dock fjärdekedjan med Glenn Gustafsson, Chrisopher Mastomäki och Jordan Boucher. Mastomäki har verkligen kommit fram efter han skrev nytt kontrakt och Boucher visar verkligen att han klarar av sin roll ypperligt. Han fixar utvisningar med sig och nyttjar sin fart smartare och smartare. Glenn gör sin sak med tacklingar och hårt jobb, men på något vis känns även han rappare numera.

Sist men inte minst måste jag så klart ge beröm till Stefan Stéen som äntligen fick det mesta att stämma. Han blev bortlurad på första målet, men det andra målet är inte hans. I den tredje perioden framförallt fick han också chansen att göra lite TV-räddningar. Den här matchen är ett stort plus på hans konto och nu hoppas jag han kan hitta in i ett litet stim tillsammans med övriga. Då kan vi nog räkna med fler segrar framöver.

Man tog inte så många utvisningar, men de man tog blev ändå kostsamma. Boxplay är ett riktigt gissel för dem.

Matchen slutade 4-2 till slut efter mål av en-assist-Rodrigo-Abols, howitzer-till-skott-Nick-Ebert x2 och doldisen Backström.

Tre riktigt sköna poäng helt enkelt. Att Växjö är ett ganska uselt bortalag väljer jag att blunda lite lätt för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *