Corsi: Frölunda – Örebro 17/10

Corsi: Frölunda – Örebro 17/10

Inte nog med att Örebro skulle möta tippade topplaget Frölunda, de kommande motståndarna verkade dessutom vara på väg att vända sin dåliga trend. Det skulle visa sig att de höll fast vid det lite enklare, grisigare spel som gett dem poäng i föregående match och det resulterade i en match som kanske inte var den bästa. Speciellt inte för en neutral åskådare.

Nu stod Örebro för en hyfsad insats överlag, men fick ändå åka hem med noll poäng i bagaget. Det kändes i efterhand lite bittert, men som tur var skulle laget studsa tillbaka snabbt i nästa match.

PB_90 har analyserat skotten och kommit fram till följande.

Laguppställning

Total skottstatistik

Örebro sköt 30 skott framåt och fick 41 skott emot sig. Detta ger en corsi på 42%.

Backar

Ingen rolig match för Hellström och Backström direkt som hade det riktigt tungt. Att Todd har så pass bra corsi som han har kommer som lite av en överraskning ändå, då det inte kändes som att han stack ut.

Forwards

Första- och andralinan mäktar nästan båda med en corsi på 50%. Tyvärr halkar dom andra efter spelmässigt med Vikstens 29% i botten. Dock så släpper Spink-kedjan fortfarande in få mål och även denna afton klarar dom sig.

Kommentarer

Ingen jättebra match direkt men man är ändå relativt nära poäng. Det kändes som att Frölundas bredd blev lite för mycket för Örebros lägre kedjehierarkier. Det spelar liksom ingen roll hur man matchar mot dom då det ändå kommer in kvalitetsspelare i varje byte. Dock så kändes det som att deras backsida svajade lite och hade Örebro kunnat sätta lite högre press än vad man orkade göra denna match (trötta ben på många idag tycker jag) så hade man nog kunnat få med sig poäng.

På bilden nedan visas vart alla avslut (inkl PP/BP osv) är tagna och presenteras på den briljanta sidan hockeynews.se. Där kan man även spana in data för övriga matcher. Frölundas skottsektor känns ganska kompakt och flertalet skott tycker jag ser ut att ha kommit från heta lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *