Corsi: HV71 – Örebro 19/10

Corsi: HV71 – Örebro 19/10

Efter en hyfsad insats mot Frölunda och inga poäng var det ett ganska revanschsuget lag som sökte sig ner till Jönköping. Ett skadedrabbat HV71 skulle stå för motståndet och när de sedan enkelt fick ta ledningen efter en bjudning hade kanske ett mer lättrubbat lag hängt med huvudet, men som vi lärt känna Örebro viker de aldrig ner sig.

Istället gasade laget på som aldrig förr och inte bara kvitterade, man fortsatte smälla in hela sex puckar bakom HV-målvakten innan man var helt nöjda för kvällen. En angenäm tillställning för tillresta Örebrosupportrar kan jag tänka mig.

PB_90 presenterar nedan siffrorna från matchen med kommentarer.

Laguppställning

Total skottstatistik

Örebro sköt 38 skott framåt och fick 37 skott emot sig. Detta ger en corsi på 51%.

Backar

Kul att Bartley och Backström får visa upp fina siffror. Jonathan ligger som vanligt på plus. Hellström och Ekbom hade det lite svårare under dagens match.

Forwards

Spinkarna och Viksten får äntligen vara i topp med riktigt fina siffror där dom dominerade stort i första perioden. Även kedjan med Wandell, Manninen och Sallinen levererar fortsatt fina siffor. Dock hade fjärdekedjan och Hudacek, Weinstock och Mastomäki väldigt svårt att skapa under denna match. I fem mot fem tyckte jag Hudacek och Weinstock rent utsagt spelade slarvigt och ibland oengagerat, men ändå lyckas Weinstock komma hem med tre poäng och Hudacek med två tack vare sitt fina spel i PP.

Kommentarer

Örebro vinner denna match på ett bra PP-spel. Man har även ett grymt anfallsspel i första perioden för att sedan tappa (statistikmässigt) i den andra och framför allt tredje. Örebro gick inte direkt för det i sista perioden utan spelade av det väldigt bra vilket påverkade siffrorna lite. Tar man bort sista perioden så skulle Örebro ha haft 58% istället vilket kanske mer speglar matchen totalt sett.

På bilden nedan visas vart alla avslut (inkl PP/BP osv) är tagna och presenteras på den briljanta sidan hockeynews.se. Där kan man även spana in data för övriga matcher. Lägg märke till hur få avslut HV har nära mål. Stor skillnad mot Örebros antal avslut i slottet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *