Corsi: Luleå – Örebro 2017-09-16

Corsi: Luleå – Örebro 2017-09-16

Första matchen i SHL är avklarad och det blev en poäng mot Luleå på bortaplan. Örebro bjöd tyvärr Luleå på det första målet och stod sedan för väldigt svagt spel i boxplay, vilket gjorde det möjligt för hemmalaget att gå upp till en till synes svårintaglig 3-0-ledning. Örebro reste sig dock och genom att de fortsatte spela sitt spel och minimera misstagen samtidigt som Luleå slog av på takten kunde de inte bara reducera utan även kvittera och ta matchen till förlängning.

Såhär i efterhand kan man nästan ifrågasätta om laget inte borde tagit hem alla tre poäng. Statistiken nedan som PB_90 sammanställt pekar i alla fall på att det kanske borde blivit så. Att Örebro vinner skotten på bortaplan var nog något som vi knappt såg hända under förra säsongen. Även om det resultatmässigt hade kunnat börja bättre fanns det väldigt mycket positivt med denna match och det ska bli väldigt intressant att se hur Örebro står upp på hemmaplan på torsdag.

Laguppställning

Backar

Egentligen riktigt bra av alla. Arnesson och Ekbom växlade lite positioner efter ett tag. Värt att notera, Arnesson lirade 26(!) minuter under denna match. Hela fyra minuter mer än tvåan Ekbom.

Forwards

Vi hade tre riktigt bra kedjor under denna match och förstakedjan sticker ut något här. Eftersom speltiden på många i fjärdekedjan var relativt låg så slår det hårt på statistiken.

Kommentar

Riktigt trist att tappa en sådan match. Örebro vinner 5 mot 5 statistiken i alla perioder där kanske framför allt första och tredje sticker ut.

Avgränsningar

Jag snabbspolar genom matcherna enl SHL:s liverapportering och skriver inte ner de som jag inte anser är skott (dvs fjösare från mittzon på mål typ). Om jag dessutom råkar se en sekvens som jag anser att SHL har missat så adderar jag detta till statistiken. För denna match skulle jag säga att Örebros statistik hade blivit ännu bättre om jag tagit med sådana ”avslut” som jag valt att förbise.

Total skottstatistik: Örebro sköt 40 skott framåt och fick 24 skott emot sig. Detta ger en corsi på 63%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *