Stark upphämtning gav poäng mot Luleå

Stark upphämtning gav poäng mot Luleå

Det var en start som fick en att undra lite lätt hur detta skulle sluta. Det blev snabbt 2-0 till hemmalaget efter lite tveksamma försvarsinsatser av Örebro. Framförallt boxplayspelet klickade duktigt då Luleå kunde gå fram till 3-0 innan Örebro riktigt skulle komma igång. I andra perioden fick Örebro saker och ting att stämma bättre samtidigt som Luleå verkade trappa ned lite.

Örebro gjorde raskt 3-1 och 3-2 och kvitteringen skulle även den komma efter ett mycket lyckat presspel från Jere Sallinen och Sakari Manninen som kunde servera Tom Wandell som fullbordade upphämtningen. Libor Hudacek gjorde det första målet med ett stenhårt direktskott i krysset på pass från Marcus Weinstock på bästa Gretzky-manér. Det andra satte Daniel Viksten vackert serverad av bröderna Spink som vunnit puck genom hårt arbete i hörnet.

Eero Kilpeläinen hade en väldigt svår match och kan inte lastas för något av målen. Han gjorde flera bra räddningar, kändes alert och gav ett väldigt samlat intryck. I och med att Ondrej Vitasek fick lämna hastigt och plötsligt och ingen ny spelare anslutit ännu är Örebro minst en back kort just nu, vilket gjorde att junioren Arvid Aronsson gick för fullt under kvällen. Han blir bara bättre och bättre, men har samtidigt fortfarande saker han behöver bättra på. Med tid kommer han bli en riktig tillgång.

Annars matchades precis hela laget idag. Johan Wiklander och Rodrigo Abols som var extraforwards fick spela mer än bara några enstaka byten.

Örebro avslutade matchen på ett bra sätt och även om det blev förlust på straffar finns det mycket bra att ta med sig från den andra och tredje perioden. Luleå och Örebro kommer att slåss i samma del av tabellen. Dessa poäng är viktiga. På torsdag är det nytt möte lagen emellan, men denna gång har Örebro hemmafördel.

Något annat än utsålt är bra svagt av Örebroarna. Apropå det: varför får jag inte hämta ut min tröja? Det är ju matchdags när som helst nu?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *