Corsi: Örebro – Brynäs 25/11

Corsi: Örebro – Brynäs 25/11

Om Färjestad var det bästa lag som kommit på besök i Behrn Arena så var kanske Brynäs det sämsta. I en match som nog bara kan beskrivas som riktigt dålig ifråga om hockeykvalitet så drog Brynäs ändå det längsta strået genom en klart bättre effektivitet.

Örebro har inte medstuds just nu och det hårda jobbet som laget ändå lägger ner räcker sällan hela vägen tyvärr. I matchen kändes det ändå som att Örebro var spelförande till större delen, men när PB_90 kollade närmare så visade det sig att Brynäs var med mer i matchen än man kunde tro först.

Laguppställning

Totalt för laget

Örebro får under matchen en corsi på 49%.

Backar

Jag tycker det är lite egendomligt att Backström får så pass bra siffror som han får. Under matchen kändes det inte alls som att han stod ut speciellt mycket. En sådan som Todd tyckte jag verkade driva på spelet mer, men han landar istället på en väldigt blygsam corsi. Aronsson är inte alls mogen för SHL och bör inte få mer speltid än vad som verkligen är nödvändigt.

Forwards

Bytet på Viksten och Hudacek känns bra om man kikar på siffrorna. Bröderna Spink och Viksten får nämligen bra siffror även om deras respektive kedjekamrater inte riktigt kommer upp till samma nivå. Trist att förstakedjan inte kunde komma upp vassare idag, men jag tror att Sundblad pressar dessa väldigt hårt mot motståndarnas bästa kedjor. Det krävs att andra kedjor då kan kliva in och leverera.

Kommentarer

Jag tycker att Örebro sett över hela matchen med PP osv. är det klart bättre laget även om siffrorna kanske visar på en jämnare match. Kollar man dock skottstatistiken på SHL.se istället för hockeynews så är det en klar fördel för Örebro, men då är ju även powerplay inräknat. I mina ögon finns det tydliga delar i spelet som blir förödande. Första målet behöver man väl inte nämna hur klantigt det är, andra målet så förstår jag inte riktigt varför Backström inte går hårdare på klubban på sin spelare istället för att glo på puckföraren.

Och det tredje målet så är det en kombination av att forwarden får komma upp för lätt vid tekningen och att Todd läser situationen fel. Sen skulle jag nog påstå att det inte är världshistoriens hårdaste skott heller. Kilpeläinen har likt laget i övrigt sjunkit, och i denna match är han tyvärr en stor del av anledningen till att man förlorar.

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *