Corsi: Örebro – Färjestad 23/11

Corsi: Örebro – Färjestad 23/11

Det blev ingen repris på det första mötet utan Färjestad kom ut och visade varför de ligger i toppen av tabellen. Det var en stark motståndare som kom på besök, en alltför stark sådan.

Örebro gjorde måhända fyra mål i matchen, men Färjestad gjorde sex innan de slog av på farten och släppte in Örebro i matchen igen.

PB_90 har kollat på skottstatistiken och en sammanställning kommer nedan.

Laguppställning

Totalt för laget

Örebro får under matchen en corsi på 49%.

Backar

Ekbom får märkliga siffror i och med sin korta speltid. Dock är det väl något av en bragd att släppa till så pass många skott på den lilla istiden. Backström hade en jobbig match, han har svårt att hinna med mot dom bättre lagen i serien. Jonathan driver på spelet bra som vanligt.

Forwards

Förstakedjan fortsätter att leverera bra siffror, tyvärr lyckas dom inte omsätta det i mål denna kväll. Märkligt att Tylor Spink sticker ut lite mot kedjekamraterna negativt. Glenn hade en tung match rent statistikmässigt. Statistiken på Filip Ahl saknas, men han lyckas på 04:25min speltid vara inne på tre av färjestads fem mål i 5 mot 5. Det ger lite kött på benen på den där utlåningen som kom någon dag senare. Tränarna kanske där och då tog beslutet att Ahl helt enkelt inte räcker till för att spela i SHL på ett bra tag.

Kommentarer

En ganska jämn match när man tittar på statistiken. Dock så blir ju siffrorna väldigt dopade av att färjestad kunde slå av på takten när dom tog ledningen med fyra kassar. Bra att siffrorna snyggades till något i varje fall.

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer). Alla mål kom från centralt läge, både från Färjestad och Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *