Corsi: Örebro – Brynäs 30/9

Corsi: Örebro – Brynäs 30/9

Örebro stod för två lysande perioder under gårdagen och en riktigt platt sådan. Örebro lyckades tyvärr bara göra ett mål under de första två perioderna och det räckte inte. Riktigt tungt att se, men om Örebro lyckas undvika dippar likt denna framöver finns det väldigt goda möjligheter att plocka många poäng framöver.

Det här var ingen direkt rolig match att gå hem ifrån och PB_90 njöt inte heller direkt av att analysera den, men han har gjort det ändå och nedan finner ni resultatet.

Laguppställning

Backar

Bartley går från en corsi på 86% efter andra till en corsi på 46% så hans försämring sticker ut. Han och Ekbom hade många dåliga byten tillsammans. Arnesson är den enda som höjer sin corsi i tredje. Jag kan tycka att man kanske borde matchat lite annorlunda här. Är det rimligt att man låter Bartley få så mycket istid i sista när han är ny? Backström borde nog fått mer istid i sista då han hade sin klart bästa match hittills och jag tyckte att han tog många kloka beslut under matchen.

Forwards

Wandell och Sallinen håller ihop det rätt bra i tredje. Spinkarna och Viksten går ner sig mest av alla forwards i tredje, vilket är synd då dom hade en väldigt bra match i övrigt. De fick svårt när Brynäs gick ner på folk och detta kanske Sundblad och Co ska ha i åtanke när man matchar. När Palushaj och Co ställs upp på isen kanske man inte främst ska ställa in denna kedja. Vi kan också åter igen se att Manninen, Wandell och Sallinen presterar jämnbra medans Mastomäki- och framför allt Spink-kedjan tappar mycket i sista perioden.

Kommentarer

Ja vad ska man säga? Att gå från att vara så totalt överlägsna till att bli utspelade i sista. Örebro borde ha gjort mycket mer med det spelövertaget man hade i de två första perioderna och sen möjligtvis coachat lite annorlunda i sista perioden för att parera Brynäs anstormning. När dom gick ner på folk får Örebro svårt, när Brynäs gång på gång skickar in sina kvalitetsspelare märks det att Örebro mer är ett breddlag än ett toppkedjelag. Jag hade nog kunnat tänkt mig att öka speltiden ännu mer på Sallinen, Wandell och då Wiklander. Och kanske stoppat in Franzén istället för Wiklander på kanten där istället. Sen hade nog Kalle Olsson gjort mycket mer nytta i en sådan här match än t.ex. Wiklander. Hoppas Sundblad tar sitt förnuft till fånga där.

Totalt skottstatistik: Örebro sköt 45 skott framåt och fick 48 skott emot sig. Detta ger en corsi på 48%. Efter en period hade man 68% och efter två 63%. Då förstår man hur urusel den sista är för att snittet ska dras ner så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *