Örebro tappade tre poäng mot Brynäs

Örebro tappade tre poäng mot Brynäs

Örebro började matchen på ett bra sätt och fortsatte att spela sitt spel en bra bit in i andra perioden. De malde på, men tyvärr lyckades de bara få in en puck bakom en annars duktig Felix Sandström i Brynäs kasse. Ett måls ledning var allt Örebro hade att gå på inför tredje perioden och tyvärr verkade det lite som att Brynäs var på väg in i matchen.

Örebro hade ett stort övertag i avslut under de första två perioderna och om de hade lyckats hålla igång samma spel hade de troligen kunnat spela hem tre poäng, men det gick tyvärr inte vägen. Örebro tappade sitt spel och när Sakari Manninen utgick och ersattas av Johan Wiklander tappade den kedjan väldigt mycket udd. Manninen vred ett knä och vi vet inte hur allvarligt det är ännu.

Utan en förstalina som kunde trycka tillbaka Brynäs blev det mest att Brynäs sköljde över Örebro gång på gång. Det kändes som att det var mest en fråga om tid innan en puck skulle till slut hitta nätet bakom en som vanligt briljant Eero Kilpeläinen. Den senare bjöd även på lite Hudacek-fasoner när han fintade lite med pucken bakom eget mål. Det tillhör dock inte några av mina favoritminnen gällande Hudacek.

Med Daine Todd och Victor Bartley i backlinjen har Örebro höjt sin lägstanivå ganska mycket och det märktes bitvis under matchen. Jag tror dock att både Todd och Bartley har mer att erbjuda än vad vi fick se idag. Todd bjöd på bländande skridskoåkning och fina pass, men också någon riktig indianare. Bartley var ganska rejäl, men kändes ibland lite som att han inte riktigt var synkroniserad med resten av laget. Det är fullt förståeligt när han precis anlänt och dessutom varit vid sidan av isen i över ett års tid.

Jag tycker Örebro gör två riktigt bra perioder och det faktum att man inte avgör matchen under denna tid är det som fäller laget. Det var samma sak mot Växjö där man hade chansen att utöka sin ledning, men fick inte in pucken. I båda dessa matcher gör sämre tredjeperioder och tappar matchen. Det är något Niklas Sundblad inte alls är nöjd med och jag är ganska säker på att han kommer att försöka mata in detta i spelarna. Det gäller att hålla igång det egna spelet.

Det var ribbskott, grymt tryck i powerplay och frilägen, men pucken ville inte in. Örebro skapade chanser och sköt mycket mot mål. Puckar kommer att trilla, men inte ikväll tydligen.

Om det skulle visa sig att Sakari Manninen är borta från spel en period hoppas jag det innebär att Kalle Olsson får chansen igen. Jag är övertygad om att han passar bättre in i Sundblads spel än vad Wiklander gör i dagsläget. Han hade tyvärr inte många rätt ikväll. Några tacklingar satt, men spelet med pucken fick han inte att stämma.

Jag är inte speciellt orolig för laget ändå. Med det spel Örebro visar upp i större delen av matchen bör man kunna plocka hyfsat mycket poäng mot motståndare som inte är på tårna från första nedsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *