Corsi: Örebro – Färjestad 21/10

Corsi: Örebro – Färjestad 21/10

Vilken match det var. Det var högt tempo, mycket känslor och en urladdning från läktarhåll sällan skådat. Det var fest i Behrn Arena. 14-3 fick med sig sittplats bättre än någonsin och inramningen var verkligen precis så underbar som man drömt om att den kan vara.

Själva matchen var en jämn historia som kom att avgöras något snöpligt när Mikael Wikstrand styrde in Tom Wandells flippmacka in i eget mål. Nu tyckte jag att Örebro ändå var värda en seger, men de borde kanske gjort mål på någon av alla de andra chanser som de fick.

PB_90 har haft nöjet att dissikera matchen och kommit fram till den del roligt.

Laguppställning

Total skottstatistik

Örebro sköt 45 skott framåt och fick 47 skott emot sig. Detta ger en corsi på 49%.

Backar

Jonathan gör som vanligt en bra match och Backström hamnar också på positiv statistik. Bartley, Arnesson och Hellström hamnar på neutral statistik och Ekbom på negativ. Aronsson fick inte jättemycket speltid och inte är det heller jättetacksamt att matchas in mot serieledarna som första match på länge i A-laget. Han gjorde det dock helt okej när han var inne tycker jag. Jag tycker också att Bartley börjar kliva fram mer och mer som en stabil tvåvägsback, har gillat hans två senaste matcher då han även börjat fylla på mer i anfallsväg.

Forwards

Som vanligt återfinner vi firma Wandell, Sallinen och Manninen i topp. Lite märkligt att Viksten hamnar bra, men Spinkarna sämre eller hur? Faktum är att bytena ibland hamnade i osynk varpå Viksten antingen hann byta eller inte komma in under ett par långa anfall bakåt medans Spinkarna var inne på isen. Detsamma upprepas egentligen med Kalle Olsson också, han visar upp en positiv corsi samtidigt som Jocke och Weinis hamnar lite sämre. Sen måste man självklart berömma fjärdekedjan i denna match som står för två av målen och bra spel i övrigt, att corsistatistiken inte är jättebra spelar mindre roll.

Kommentarer

Riktigt skönt att vinna en sådan jämn match. Jag trodde att statistiken skulle tala för ett hyfsat spelövertag för Örebro, men 5mot5 så är det väldigt jämt över tre perioder.

På bilden nedan visas vart alla avslut (inkl PP/BP osv) är tagna och presenteras på den briljanta sidan hockeynews.se. Där kan man även spana in data för övriga matcher. Tittar man på skotten som är tagna i slottet så verkar FBK ha mer skott centralt medans ÖHK:s skott mer är från sidorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *