Plattmatch mot Djurgården gav noll poäng

Plattmatch mot Djurgården gav noll poäng

Det som på förhand troddes skulle bli en tät och smålsnål match blev också det. Djurgården inledde bäst och hade mycket av spelet i första perioden, men ifråga om avslut hängde Örebro med hyfsat. Djurgården hade dock bättre och farligare chanser medan Örebro hade mer skott utifrån kändes det som.

Tyvärr skulle Örebros match helt spolieras av ett högst tveksamt matchstraff i slutet på första perioden. Viktor Ekbom crosscheckar Patrik Lundh som kommer framåkandes och Ekbom träffar Lundh precis när han byter riktning. Lundh går i isen och tar sig för ansiktet. Ekboms klubba gick sönder och det var inget snack om att han skulle bli utvisad, men domarna fick det till matchstraff. Ingen kan riktigt förstå varför och det finns inte på kartan att detta skulle leda till någon längre avstängningen.

I och med att han fick fem minuters utvisning fick Örebro spela fyra av dessa med en man mindre i inledningen av den andra perioden. Nu är Djurgården totalt värdelösa i powerplay så det blev inget mål, men Örebro-spelarna gjorde av med mycket energi för att hålla rent i egen zon. Alexander Hellström satt dessutom kvar i utvisningsbåset vilket gjorde att man spelade på fem backar, varav en var junioren Arvid Aronsson. Nu gjorde in han bort sig direkt, men han har en bit kvar till SHL-nivå.

Mot slutet av den andra perioden skulle Djurgården till slut få hål på en alltid lika högpresterande Eero Kilpeläinen. Det hängde i luften tyvärr. Örebro kändes trötta och slitna. Det var en ganska grov markeringsmiss som man normalt inte ser från Örebro.

Örebro verkade dock skakat av sig det värsta i den andra pausen och kom ut med bättre energi, men tyvärr skulle Djurgården lyckas kontra och göra 2-0 ganska tidigt. De hade även en puck till i nät, men det dömdes bort efter videogranskning. Felaktigt kan jag tycka, men det här var inte domarnas kväll. Matchen fortlöpte i jämn kamp och i ett uppstick skulle Marcus Weinstock lyckas reducera till 2-1, men närmare än så kom inte Örebro trots time-out och dragen målvakt mot slutet.

Djurgården var bättre för kvällen. Örebro kom inte upp i nivå och delvis var det på grund av det horribla matchstraffet, men Djurgården lyckades avväpna Örebro ganska bra alltför ofta. Nu blir det upp till Sundblad att analysera och förbättra spelet till nästa gång lagen möts.

Härnäst väntar ett dubbelmöte mot Mora. Första matchen på bortaplan på fredag. Senast dem möttes körde Örebro över Mora fullständigt, men sedan dess har laget värvat flera backar som höjt deras försvarsspel betänkligt. Jag tror dock att Örebro kommer att vara ganska revanschsugna efter en sådan här blek insats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *