Corsi: Örebro – Linköping 7/10

Corsi: Örebro – Linköping 7/10

Örebro tog hela fem poäng av sex möjliga mot tippade topplaget Linköping efter att först besegra dem med 4-1 i SAAB Arena och sedan vinna även hemma i Behrn Arena, men då i förlängningen.

Det var två ganska olika matcher där den som utspelade sig i Linköping var en relativt jämn historia där Örebro visade på bra effektivitet. Den som gick av stapeln i Örebro var tyvärr inte alls lika jämn när man kollade på avsluten.

PB_90 har som vanligt sammanställt spelet fem mot fem och det är ingen rolig läsning överlag, men det finns utopstecken.

Laguppställning

Backar

Ingen här som direkt utmärker sig åt något håll. Backström har väl fortfarande svårt att skapa framåt men han är nog inte den backen som får flest offensiva zonstarter heller.

Forwards

Coolt att Abols och Olsson hamnar på positiv corsi när övriga inte gör det. De såg rätt så rappa ut och fick press stundtals och det var inte många skott de fick emot sig när de var på isen. Just de två hade lite drygt 12 minuters speltid också så det är ändå ett hyfsat statistiskt underlag.

Kommentarer

Man skapar inte mycket framåt i den här matchen och får väldigt många skott emot sig. Dock så tycker jag att försvaret är bra på att ligga i skottlinjen och ta bort returer och klubbor, vilket gör det mer tacksamt för Brage i mål. Vi kanske dock ska börja ta det lugnt med Karlskrona-hånen ifall fler matchbilder kommer likna denna.

Örebro hade spelövertaget länge i den första perioden, men det tappades mot slutet. Den andra perioden som helhet var lik den första, men i sista så orkade inte alls Örebro hålla emot och antalet avslut som kom mot ÖHK:s kasse närmade sig upp emot 70%.

Att leta teorier till matchbilden känns svårt, men med tanke på den enorma press man försöker sätta så borde det slita lite extra att spela två dagar i rad. När man dessutom hade tre riktigt bra perioder dagen innan så kanske det var svårt att hålla ångan uppe i tre perioder även denna match.

Jag tror även att målvaktsbytet kan ha en liten del i det hela då spelarna kanske väljer att backa hemåt något extra utan att tänka på det eftersom det var Brages första match, men visade ganska omgående att han var på bra humör så jag bedömer denna tes som föga sannolik.

Bilden nedan visas var alla avslut (inkl. PP, BP, o.s.v.) är tagna och presenteras på den briljanta sidan hockeynews.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *