Inför Malmö – Örebro

Inför Malmö – Örebro

Efter fem poäng mot Linköping är det lätt att känna sig lite mätt och nöjd för stunden. Örebro har börjat årets säsong av SHL på ett positivt sätt och den förväntade depressionen har bytts ut mot ett smånätt leende. Nu är säsongen lång och de har bara avverkat sex matcher, men man kan ju alltid hoppas att detta håller i sig.

Från detta perspektiv känns kvällens match väldigt intressant. Malmö är tippade att ligga i absoluta toppskiktet, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om deras resultat hittills. Givetvis starkt att besegra Färjestad samtidigt som i Skellefteå var hemmalaget riktigt bra, men att spela 8-7 mot Rögle känns bra märkligt. Jag tror de kan bättre än vad de visat.

Örebro kommer därmed troligen att få en duktig värdemätare ikväll. Även om defensiven fungerade bra i sista matchen mot Linköping var det väldigt magert med avslut framåt och det håller inte, men det har tränare Sundblad också varit nästan övertydlig med. Man vinner inga matcher genom att spela 0-0. Det gäller att göra mål också.

Eero Kilpeläinen är tillbaka i målet, men i övrigt lär inga större skiftningar ske. Några ändringar är aviserade, men vi får se vilka det blir. Jag gissar att det rör sig främst om fjärdekedjan och backparen kanske. Gustaf Franzén borde få lite mer speltid samtidigt som Kalle Olsson och Rodrigo Abols borde få fortsätta. I mitt tycke. Det innebär att Filip Ahl hamnar antingen utanför eller som extraforward.

Jag tycker att Christopher Mastomäki börjar bli lite bättre tillsammans med Marcus Weinstock och Libor Hudacek, men de har fortfarande långt kvar till deras högstanivå. Rodrigo Abols gör sig bättre i fjärdekedjan också. Alternativet är kanske att stoppa in Franzén där istället? Det hade varit bra om vi kunde få fart på den kedjan också i fem mot fem.

Joakim Andersson tränar på, men att han skulle spela redan nu känns osannolikt.

Pucken släpps som vanligt klockan 19.00. Matchen sänds på Cmore Sport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *