Corsi: Rögle – Örebro 21/11

Corsi: Rögle – Örebro 21/11

Till och med Niklas Sundblad sade efter matchen att han bara ville lämna den här matchen bakom sig. Jag kan bara instämma. Rögle fick många enkla mål mot Örebro och det faktum att skottstatistiken var så pass jämn speglar inte alls matchbilden.

Örebro spelade med huvud, hals och halva ryggraden under armen denna match. Oavsett har PB_90 sammanställt skotten nedan.

Laguppställning

Totalt för laget

Örebro får under matchen en riktigt fin men meningslös corsi på 61%.

Backar

Bra siffror på egentligen alla förutom Todd som hade sin första match på länge.

Forwards

En ljusglimt i all misär efter matchen är att Olsson verkar ha haft en positiv inverkan på Jocke och Weinstock om man tittar på statistiken. Dock så fick dom inte till det framåt, men dom släppte heller inte in något mål bakåt.

Kommentarer

Örebro presterar riktigt bra om man kikar på statistiken, men när Rögle får en enkel ledning och går in i en tredjeperiod med en 5-1 ledning så får man anta att det inte kommer att vara full fart framåt, varpå statistiken dopas. Jag har egentligen ingen bra analys på varför det blev som det blev. Bortaspelet har över lag varit bedrövligt med denna match och Karlskrona som de som sticker ut mest.

Det känns som att laget inte alls lyckas vara lika tajta på bortaplan och många håller nog klubban lite hårdare än vad dom borde. Långt mellan forwards och backar i anfallszon när man ligger på och ibland lite för tam forecheck för att ens få tag i forwards. Sen så var det många väldigt enkla mål som Rögle fick på ren röta också i denna match tyvärr, skulle vara trevligt med någon sådan match för ÖHK också ibland. Det är väl bara HV-matchen som verkligen har studsat rätt för Örebro hittills.

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer). Jag kan tycka att två av Rögles målskott sticker ut något överjävligt åt ett dåligt håll. Man får helt enkelt inte släppa in mål från en sådan dålig vinkel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *