Örebro uppsnurrat av Färjestad

Örebro uppsnurrat av Färjestad

Det blev ingen repris och det blev inte mycket till fest heller. Sittplats verkade glömt allt vad klappa händer och sång heter, men ståplats försökte i alla fall för allt de kunde att driva på. Lite synd kan jag tycka. Färjestad tog ganska tidigt tag i taktpinnen och släppte inte taget om den förrän i tredje perioden och då hade de bekväma 6-2 att gå på.

Det var alltför ofta som Färjestad kunde snurra friskt i Örebros zon. Det var riktigt svagt försvarsspel av Örebro mer än en gång. Må så vara att Färjestad är ett topplag och Örebro ett bottenlag, men vi vet att Örebro kan spela så mycket bättre än såhär.

Jag skrev inför match att Färjestad vunnit, men inte alltid imponerat helt. Idag imponerade de under de två första perioderna, men slappnar sedan av i sista perioden. Örebro gör fyra mål idag. Det ska normalt räcka för att vinna en match, men när man spelar så huvudlöst försvarsspel som de gör just nu behöver de göra runt sju mål för att vinna och den kapaciteten finns inte.

Det enklaste vore att de slutade släppa in så fruktansvärt många mål. Det går knappast lasta målvakterna heller för detta. Det brister rejält i spelet i egen zon och allra mest framför egen målvakt. Det var inte ett mål som Färjestad gjorde i slottet eller nära mål ikväll. Det var i stort sett alla.

Viktor Ekbom utgick under matchen. Jag hoppas det inte var något allvarligt. Han behövs nog för att hålla det stabilt. Todd har aldrig varit någon stjärna i egen zon och Bartley har inte visat sig vara någon större klippa där heller. Sedan har vi unge Backström som blandar och ger lite. Hellström må vara rejäl, men slå en pass är inte hans styrka. Övriga har ett tungt lass att dra just nu.

Det ryktas också om att spelare kan vara på väg bort. Jag kan inte påstå att jag saknade Lubor Hudacek idag. Kan han vara en som försvinner? Samtidigt har bröderna Spink det fortsatt svårt. Idag fick upp nivån lite i alla fall, men deras lägsta är fortfarande för låg för att räcka till i SHL.

Vi får se om det försvinner någon eller hur Niklas Johansson tänker där. Jag tror inte man är sugen på att ha en lirare sitta på läktaren och dra lön till ingen nytta. Nu mer än någonsin.

Örebro kommer få en ny chans att revanschera sig på lördag när Brynäs kommer på besök. Ett lag som ligger efter Örebro och idag hade stora problem med att föra spelet mot Karlskrona. Det finns risk för att det inte blir någon höjdarmatch, men det spelar ingen roll om det kan hjälpa Örebro in på vinnarstråket igen.

Det är sent pucksläpp, 18.00 och matchen går också att se på Cmore Sport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *