Corsi / Skottanalys: halvvägsrapport för försäsongen

Corsi / Skottanalys: halvvägsrapport för försäsongen

Halva försäsongen är spelad och Örebro har lyckats vinna tre av fyra matcher. Första matchen mot AIK bjöd på en del slarv och spelet klaffade inte riktigt för laget även om det fanns stunder av OK spel. När laget sedan for ner till Köln för att möta Köln, Rögle och Lugano föll spelet mer och mer på plats.

Både Köln och Rögle avvisades rättvist med ganska stora siffror, medan matchen mot Lugano blev desto tuffare. Inte bara fysiskt, men även spelmässigt. Det klaffade inte riktigt lika bra samtidigt som Luganos höga press vållade vissa problem för Örebro. Örebro gick ändå segrande ur matchen tack vare bra effektivitet och bra spel i powerplay.

Det har varit stora omkastningar i laget och även om det funnits återkommande delar i laget har det varit många olika formationer som vistats på isen. Det har varit en lovande start för Örebro och härnäst väntar gott svenskt motstånd i form av Djurgården, Linköping, Brynäs och Färjestad. Om Örebro lyckas vidhålla denna goda trend kan det bli en kul start på säsongen.

PB_90 har nu sammanställt de första fyra matcherna och vi publicerar hans siffror och kommentarer här nedan.

Lag

Örebro har på de fyra matcherna man spelat en corsi på 53%. Det är i varje fall en positiv corsi och tar man bort plumpen mot Lugano skulle Örebro ha landat på 59%.

Backar

Jag tycker att det ser väldigt spännande ut på backsidan. Alla har sett bra ut och jag tycker att båda juniorbackarna verkligen har tagit för sig. Aronsson har lite sämre statistik än de övriga just nu, men jag tycker ändå att han har imponerat med stundtals riktigt bra spel. Han har bra blick för spelet och löser situationer bra. Det märks att han är skolad i Frölunda.

Forwards

Det är lite oväntat med Jellvert i topp måste jag säga. Jag tycker väl kanske inte att han har stuckit ut när man tittat på matcherna, men statistiken talar ändå sitt tydliga språk. Kul också att se bröderna Spink hamna så pass högt upp. Sallinen, Abols, Jocke och Ahl är de enda som hamnar på ”negativ” corsi. Jag tror dock på dessa spelare då jag inte uppfattar att någon av dom gjort en speciellt dålig match hittills.

Kommentarer

Värt också att ta upp är att spelarna som inte var med i Lugano-matchen får lite dopade siffror nu när vi har så sparsamt underlag. Det blir kul att summera efter försäsongen.

Avgränsningar

Kvalitén på sändningarna har varit rätt så dålig, men överlag kan vi känna oss tillfreds med den statistik vi har. Allt eftersom säsongen fortskrider så kommer sannolikheten för fel att minimeras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *