Corsi / Skottanalys: Örebro – Lugano

Corsi / Skottanalys: Örebro – Lugano

Det schweiziska topplaget Lugano stod för motståndet i den sista matchen i Köln Cup. Örebro som vunnit två raka kunde vid seger säkra segern i hela turneringen. Lugano var troligen ett ännu svårare motstånd och det skulle även visa sig i matchen. Lugano spelade med ett bra tempo och framförallt bjöd de på en hög press och hårt fysiskt spel. Det var dock lite över gränsen ibland och Örebro fick ett antal chanser att spela powerplay.

I den här matchen var kanske utvisningarna mer rättfärdigade, men det kändes ändå petigt som bara den på något sätt. Som dugligt är har PB_90 sammanställt matchens händelser i form av en skottanalys som ni kan läsa nedan. Det finns lite mer att läsa om Corsi och hockeystatistik i ett inlägg av Uffe Bodin på Hockeysverige.se: Den statistiska revolutionen

Nedan följer PB_90:s analys av skotthändelserna i matchen.

Laguppställningen

 

Backarna

Många hade det tungt under denna match och tyngst hade Arnesson och Aronsson, men jag måste säga att jag tycker man som helhet gjorde det bra ändå.

Forwards

Wiklander är den enda som kommer upp i neutral corsi. Jocke, Ahl och Viksten hade det tungt genom hela matchen och lyckades inte skapa mycket framåt.

 

Kommentar

Riktigt dålig statistik för ÖHK denna match, men man lyckas vinna matchen ändå och det kan man tacka ett starkt powerplay och målvakten Eero Kilpeläinen för. Många backar har fått spela alla matcher vilket borde kännas i benen.

Avgränsningar

Mycket dålig kvalitet på NA:s sändning, men jag känner mig trygg med vilka spelare som var på isen.

Total skottstatistik i matchen: 19-34 till Örebro. Det ger en corsi på 36% för hela laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *