Corsi / Skottanalys: Örebro – Köln

Corsi / Skottanalys: Örebro – Köln

Då var det dags för nästa kolla på Örebros insats i form av en skottanalys med fokus på corsi. Jag borde kanske nämnt det i första inlägget, men när man kollar på corsi jämför man hur många skott som ett lag eller en spelare skjuter respektive är på isen när det skjuts emot. Ni kan läsa mer om det på wikipedia.

I den första matchen i Köln Cup mötte Örebro Hockey hemmalaget Köln Haie och vann med 5-1. En stabil insats av laget som gav en fullt rättvis seger. Vi kommer att publicera kumulativa rapporter längre fram för att en mer rättvis bild över tid.

Nedan följer PB_90:s analys av skotthändelserna.

Laguppställningen

Backarna

Arnesson sticker ut rejält framåt. Så pass mycket att jag börjar fundera på om jag blandat ihop honom med Jonathan Andersson ett par gånger, men då borde jag rimligtvis ha blandat ihop honom lika mycket bakåt så cors% bör vara rimlig. Kul att se att alla har 50% eller mer.

Forwards

Spinkarna och Viksten sticker ut rejält allihop. Dom verkade ha bra kemi och var nästan alltid i anfallszon när dom var inne. Mastomäki är den enda som landar på negativ corsi och den kedjan var den som hade svårast att skapa chanser. Kedjan med Jocke, Weinstock och Libor gick sådär i fem mot fem, men gjorde ändå mål/poäng i både boxplay och powerplay.

Kommentar

Kedjorna var intakta under hela matchen, men backparen varierade varpå det kan smyga sig in något fel.

Avgränsningar

De två första perioderna användes inspelat material från NA med tidtagning. Kvalitén på sändningen var sådär men jag känner mig överlag nöjd med rapporteringen av kedjor/backpar.

Total skottstatistik i matchen: 35-21 till Örebro. Det ger en corsi på 63% för hela laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *