Corsi / Skottanalys: Örebro – Rögle

Corsi / Skottanalys: Örebro – Rögle

Den på pappret tuffaste matchen dittills kom mot SHL-konkurrenten Rögle, men jag vet inte om det verkligen blev så. Örebro bjöd upp bra och Rögle hade det väldigt svårt att få till något utöver några farliga kontringar. Axel Brage i målet var omutlig och fick revanschera sig ordentligt efter matchen mot AIK.

Matchen slutade till sist 4-0 till Örebro och det finns egentligen inte så mycket att säga om det. Örebro fortsätter visa på bra effektivitet i powerplay och det lönade sig när domarna i denna turnering tar utvisningar för precis vad som helst.

Det kommer även en analys av matchen mot Lugano och sedan kommer vi att sammanställa de fyra första matcherna för att ge en lite mer nyanserad bild av hur respektive spelare presterat.

Nedan följer PB_90:s analys av skotthändelserna i matchen.

Laguppställningen

Backarna

Lukas Pilö lyckas igen vara inne på mest skott framåt. Gustav Backström sticker också ut i och med att han endast är inne på två skott bakåt. Backström sticker även ut totalt sett på corsin med en siffra på 75%. Arnesson är enda back som har under 50% corsi.

Forwards

Kalle Jellvert sticker ut som den med bäst corsi över denna match. Kedjan med han, Wiklander och Olsson har faktiskt bra statistik över lag. Det har mycket att göra med att dom inte släppt till så många skott bakåt. Spink-kedjan hade det lite motigare i denna match.

Kommentar

Sönderblåst match med en sparsam mängd fem mot fem-spelet varpå statistiken följer därefter. Det rullades på backparen och byttes något på forwardssidan där även Rodrigo Abols hoppade in vissa byten. Jag fick känslan av att han ofta hoppade in i Spink-kedjan.

Avgränsningar

Mycket dålig kvalitet på NA:s sändning. Men jag känner mig trygg med vilka spelare som var på isen.

Total skottstatistik i matchen: 26-19 till Örebro. Det ger en corsi på 58% för hela laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *