Corsi / Skottanalys: Örebro – Linköping

Corsi / Skottanalys: Örebro – Linköping

Försäsongens tuffaste motstånd på pappret stod Linköping för i torsdags. Ett lag som är tippat hamna högt upp i tabellen gästade Örebro när lagen drabbade samman i Kumla. Det var två lag som kände på varandra ganska mycket och samtidigt som det kändes lite som att båda lagen verkligen ville hitta sitt sätt att spela. De två första perioden var jämna enligt de flesta sätt att mäta och att Örebro ledde med 1-0 efter två perioder, ett powerplay-mål av Libor Hudacek läckert framspelad av Marcus Weinstock, var kanske inte helt rättvist, men Linköping brände allt som skapades i chansväg.

Den tredje perioden försökte Linköping med allt för att få in en kvittering, men istället utökade Örebro till 2-0 genom Tylor Spink och matchen kändes ganska avgjord. Linköping tog ut målvakten och fortsatte att bara slänga iväg puckar på mål ihop om att någon skulle leta sig in, men Eero Kilpeläinen var omutlig. Lite tur hade han kanske också, men någon har sagt till mig att bra målvakter har ”tur”.

PB_90 har som vanligt sammanställt skottstatistiken och corsin för respektive spelare i Örebro och delar med sig av sina kommentarer nedan.

Laguppställningen

Backarna

Ekbom, Backström och Arnesson riktigt bra. Övriga hade det lite jobbigare. En sak som har slagit mig är att man alternerar backparen hela tiden. Jag undrar när man ska böja sätta dessa och hålla dem då det borde vara viktigt att ha samspelta backpar till säsongsstarten.

Forwards

Kedjan med Wandell, Manninen och Ahl sticker verkligen ut och det beror på att de knappt släppte till något skott bakåt. Jag tror att man har Wandell att tacka för detta då jag tycker han löser defensiva situationer riktigt bra. Libor och Spinkarna sticker ut åt andra hållet. De två kedjorna hade svårt att skapa skott framåt i 5 mot 5.

Kommentarer

Detta var inte heller en statistiskt väl genomförd match, men man vinner ändå tack vare en väldigt bra keeper och tätt försvar. Jämför man båda lagens taktiker för inträde i offensiv zon så har ÖHK väldigt mycket mer dumpar än LHC. Jag tror att detta kan vara relativt enkelt att genomskåda för motståndarna då man kanske bara behöver backa ner med en gubbe för att förhindra att ÖHK hinner sätta press.

Total skottstatistik i matchen: 21-30. Detta ger en corsi på 41%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *