Den löjligaste Sillyn?

Den löjligaste Sillyn?

Silly season är över oss! Och som vanligt kommer den att vara helt sjukt löjlig. Vi kommer att spekulera om spelare, bli både förargade och euforiska över extremt lösa rykten. Vi kommer rasa över att klubben inte presenterar spelare. Eller presenterar spelare på fel sätt.

Det är naturligtvis precis som sig bör en silly season. Hockey är en sport som måste spelas med passion och hjärta, annars blir det mest pannkaka av alltihop. Då följer det naturligt att vi som sitter på läktaren också deltar med passion och hjärta. Det är precis det som gör hockeyn så fantastisk. Inga halvemesyrer. Pang in i kaklet både som spelare och supporter.

Jag är såklart inte sämre. Därför höftar jag till med fem helt omöjliga värvningar jag önskar. Fem värvningar som naturligtvis inte kommer bli av, men som ändå ligger inom något slags spann för vad som kan anses vara realistiskt (allt är ju som bekant relativt, även galenskap). Så alla Leksingar kan hålla kakhålet stängt. Ni behöver inte gorma om att Örebrofansen fått hybris.

Så, i viss, men inte helt definitiv, inbördes ordning:

#5 Ben Scrivens – MV
En erfaren 31-åring med ett helt batteri NHL-matcher under bältet. Han har haft en ganska svajig nordamerikansk karriär och aldrig riktigt cementerat sig som en starter goalie. Närmast kom han i Edmonton 2014-15 då han och Viktor Fasth var vapendragare. En given förstakeeper hos oss och någon Eero skulle få slåss rejält om förstaspaden med.

#4 Mason Raymond – F
Örebrobekanting med två matcher i rödvitt i bagaget. Det var kanske inte höjdpunkten i hans karriär, men en offensiv spelare som kan åka skridskor. Frågan är hur han skulle passa in i ett Sundbladörebro? Tur att jag inte är tränare…

#3 Dick Axelsson – F
Skulle såklart vara en klassvärvning för oss. En spelare som kan producera, har mycket karaktär och är en profil. Noterade personbästa i antal mål i år i Färjestad, och vi behöver någon som kan peta in mer än ett par.

#2 Maxim Noreau – B
Här är vi för sent ute, men jag lovade aldrig att listan skulle vara realistisk. En hyffsat liten men offensiv back som visserligen inte presterat vansinnigt fina siffror i NLA, men jag gillade det lilla jag såg av honom i OS. Eftersom jag inte på något sätt kommer ställas till svars för Örebros värvningar så tycker jag vi chansar.

#1 Derek Ryan – F
Jösses vad jag vill se honom hos oss igen! Vi saknar en spelare som är så oberäknelig och kvick som Derek Ryan. Hans handleder och speluppfattning lyfte hela laget den säsong vi fick se honom i Örebro. Ryan har om inte cementerat sin plats i Carolina åtminstone gjort ett så pass bra jobb att han lär bli kvar där tills den dag han inte längre kan tillföra något till Örebro Hockey.

Vi behöver en liknande typ igen. Någon som kan få saker att hända och skapa farligheter ur ingenting. Någon som kan spela intuitivt och kan hitta passen ingen annan ser eller vågar slå.

Så, där har ni mitt fullständigt genomlöjliga Silly Season-förslag. Vi ska nog alla vara glada att det är proffs som får sköta det här med värvningar och inte jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *