Kilpeläinen, Manninen och Sallinen till Lejonen

Kilpeläinen, Manninen och Sallinen till Lejonen

Finland har två landskamper mot Vitryssland inplanerade 5-6 april och de har nu släppt truppen dit. Örebro har inte mindre än tre spelare representerade där i form av målvakten Eero Kilpeläinen och forwards Sakari Manninen och Jere Sallinen.

Både Kilpeläinen och Manninen har spelat en del i Lejonen tidigare under säsongen, men endast Manninen fick chansen att åka till OS när det väl blev tal om viktiga matcher. Sallinen däremot har varit utanför landslaget, men får nu chansen och han går direkt in som lagkapten.

Det borde om något vara ett kvitto på den fina säsong han har bakom sig. Han har spelat exemplariskt och med sin uppoffrande spelstil, men med kvaliteter utöver grötandet och den hundraprocentiga inställningen, är det svårt att inte dra paralleller till vår förre kapten Mr. Örebro som match efter match visade vägen för övriga spelare.

Nu har han långt kvar till samma status, men fortsätter han på samma väg får han gärna fortsätta vara kapten och bli kvar i klubben under lång tid. Om det är någon unga spelare bör se upp till är det honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *